Burukan Aşireti, Seçimde Ak Parti‘yi Destekleyecek

CHP Van eski Milletvekili Mehmet Kartal, Burukan aşiretinin Van‘ın en büyük aşireti olduğunu ve ailesinin AK Parti‘nin yanında yer alacağını söyledi.

CHP Van eski Milletvekili Mehmet Kartal, Burukan aşiretinin Van‘ın en büyük aşireti olduğunu ve ailesinin AK Parti‘nin yanında yer alacağını söyledi. Kartal, bir önceki dönemde CHP‘nin kendisini liste dışı bıraktığını belirterek, "Bizim CHP‘nin adayları ile bir sorunumuz yok. Sorunumuz yönetimiyle. Özellikle aşiret üyelerimizin CHP‘ye oy vermemesi için elimizden geleni yapacağız. AK Parti‘ye çok güçlü bir destek vereceğiz. Siyaset çevreyi yağmalayarak, insanları tehdit ederek ve cam kırarak yapılan ideolojik siyaseti benimsemiyoruz." dedi.

Van‘da 90 köyde yaklaşık 80 bin mensubu bulunan Burukan aşiretinin lideri Halit Kartal ve CHP Van eski Milletvekili Mehmet Kartal, kanaat önderleri Paşa Kurşunluoğlu, İbrahim Öndil ve Nesim Çelik ile aşiretin önde gelen birçok ismi, 12 haziranda yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti‘nin yanında olacaklarını açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen CHP Van eski Miletvekili Mehmet Kartal, aşiret mensuplarının yüzde 70‘i ile AK Parti‘yi destekleyeceklerini söyledi. 1954‘ten beri Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde sandalyesi olan bir aşiretin mensubu olduklarını belirten Kartal, "Aşiretler bu ülkenin bir gerçeğidir. CHP, 2002‘de benim milletvekilliğime kadar 35 yıl boyunca Van‘dan milletvekili çıkaramamıştı. Bende bu partinin 4.5 yıl boyunca milletvekilliğini yaptım" dedi.

"AK PARTİ İÇİN OY KULLANDIM"

CHP‘nin özellikle Kürt sorunu ve Eve Dönüş yasası nedeniyle kendisini dışlayıp 2007 yılındaki seçimlerde kendisini liste dışı bıraktığını ifade eden Mehmet Kartal, bu seçimde gittiği sandıkta AK Parti için oy kullandığını açıkladı. Kartal şöyle konuştu:

"Ak Parti, Kürt açılımı, ileri demokrasi, eğitim, sağlık, sosyal yardımlar, sanayi yatırımları, yollar ve birçok alanda önemli işler yaptı. Rahmetli Turgut Özal bu ülkeye nasıl çağ atlattıysa, Ak Parti‘de 8.5 yılda daha fazlasını gerçekleştirdi. Bu ülkede keşke siyaset seviyeli bir şekilde yapılsaydı. Eğer siyaset böyle yapılsaydı bu ülkede hiçbir sorun yaşanmayacaktı. Olay çıkartıp çevreyi yağmalayarak, cam kırarak ve insanların canını acıtarak siyaset yapılmaz. İdeolojik yaklaşımları kesinlikle benimsemiyorum. Türkiye‘de yarım yamalak bir siyaset yapılıyor. Siyaset haysiyetli yapılmalı. Siyaseti tam anlamıyla yapan bir siyasi anlayış var ise o da AK Parti‘dir"

"SIKIYÖNETİM YÜZÜNDEN İNSANLAR DAĞA GİTTİ"

Bu bölgedeki insanların 30 yıl boyunca çok büyük acılar çektiğini hatırlatan CHP Van eski Milletvekili Mehmet Kartal, "Gelmiş geçmiş tüm yönetimler Kürt halkına karşı inkarcılık politikalarını sürdürdüler. Geçmiş yönetimlerin yanlışları ve sıkıyönetim yüzünden insanlar dağa gitti. Akşam PKK‘lılar baskın yapıyordu, sabah başçavuşlar gelip insanları yardım ve yataklık yapmakla suçlayıp götürüyordu. Bu ülkede çok sayıda insan Kürtçe konuştuğu için ceza alıp hapislerde yattı. Ta ki Ak Parti iktidarı dönemine kadar. Ak Parti ile temel hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırıldı. İnsanlara her türlü özgürlük tanındı. Herkes bunları hatırlamalı ve yapılan güzellikleri görüp oyunu öyle kullanmalı" dedi.

"TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Burukanların çok büyük bir aşiret olduğuna dikkat çeken Kartal, aşiret içinde farklı görüşlerin ortaya çıkabileceğini kaydetti. CHP‘nin adayları ile değil, yönetimi ile sorunları olduğunu dile getiren Kartal, "Bu seçimde Ak Parti‘nin yanında olacağımız için aşiret üyelerimizden CHP‘ye oy vermemelerini isteyeceğiz. Ak Parti bu ülkenin vizyonunu değiştirdi. O nedenle doğruları söyleyen ve yapan bir siyasi anlayışın yanında olmaktan mutluyuz. Kimsenin bizi tehdit etme gücü yetmez. Biz bu tehditlere kesinlikle pabuç bırakmayız" diye konuştu

"EN BÜYÜK SİLAH SANDIK"

Seçimlerin ülke ve bölgenin kaderini doğrudan etkileyeceğini anlatan CHP Van eski Milletvekili Mehmet Kartal, bütün seçmenlerin mutlak suretle sandığa gidip oylarını kullanmalarını istedi. Kartal, "Oy kullanımının yanı sıra sandık görevlilerine de büyük bir görev düşüyor. Eğer sandıklardaki görevliler üzerlerine düşen görevi iyi yaparlarsa seçimin sonucu çok farklı olacaktır. Bağımsız adayların bölge farklılıkları olduğu için oy dengelerini sağlayamayabilirler. Ak Parti‘nin seçimden büyük bir başarı ile çıkacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.