Bucak Seçime Hazır

Burdur‘un Bucak ilçesinde 12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimler dolayısı ile tedbirler gözden geçirildi.

Bucak Seçime Hazır
12 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde aksaklık yaşanmaması için Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında resmi kurum amir ve müdürleri ile toplantı yapıldı. Kaymakam Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada, “12 Haziran Pazar günü yapılacak 24‘üncü dönem milletvekilliği seçimleri için almış olduğumuz tedbirleri yeniden gözden geçirdik. Sağlık, asayiş, yol ve telekomünikasyon konularını görüştük” dedi.

Bucak‘ta yaklaşık 500 kişiye seçmen bilgi kağıdı ulaşamadığını belirten Kaymakam Bektaşoğlu, “Seçmen bilgi kağıdı eline geçmemiş ya da kaybetmiş vatandaşlar oy kullanacağı sandığı öğrendikten sonra nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ya da her hangi bir resmi kurumdan alınmış soğuk damgalı mühürlü kimliklerle oy kullanabilirler. Ayrıca seçim günü kimliğini kaybeden, bulamayan ya da nerede unuttuğunu bilmeyen vatandaşların yeniden kimlik çıkarabilmesi için Cumartesi ve Pazar günü Nüfus Müdürlüğü mesai bitimine kadar açık olacak. Ayrıca seçim günü hasta olur, yaşlı, yatalak vatandaşların oy kullanabilmek için ilçe merkezinde 155, köylerde 156 ve 112‘yi arayıp durumunu izah ederek, oy kullanması sağlanacaktır” diye konuştu.

Kaymakam Hacıbektaşoğlu, seçim günü sandık başına giden vatandaşların oy kullanırken kesinlikle görüntü sistemi taşıyan kamera, cep telefonu gibi araçların yasak olduğunu hatırlattı.

Bucak ve köylerde 219 sandıkta 43 bin 822 kişi oy kullanacak.

Kaynak: İHA