BDP'lilerin evinde KCK talimatları bulundu

Ankara Emniyeti tarafından bir eve düzenlenen baskında, KCK'nın BDP üzerindeki etkisini gözler önüne seren 13 sayfalık belge ele geçirildi. Belgelerde, terör örgütünün talimatları bulunuyor.

BDP'lilerin evinde KCK talimatları bulundu
Tarihler 4 Haziran'ı, saatler 00:55'i gösteriyor.. Polisin bastığı adres, BDP'nin Eşbaşkan Yardımcısı ve Parti Meclisi üyesi Nihat Oğraş'ın evi... Nihat Oğraş'ın avukatım dediği kişi ise, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk. Baskında, Oğraş'ın evinde önemli belgeler ele geçirildi. Belgeler 13 sayfadan oluşuyor...
Bu belge; terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'nın BDP üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu gözler önüne seriyor.
Belgede, KCK Yürütme Konseyi'nin talimatları yeralıyor.
Bu talimatların KCK tarafından Nihat Oğraş'a gönderildiği, Oğraş'ın da Aysel Tuğluk'a ilettiği belirlendi.
Talimatlarda seçim çalışmalarının en ince ayrıntısına kadar KCK tarafından planlandığı, KCK'nın seçimle ilgili en ince ayrıntıya kadar BDP vekillerini yönlendirdiği ve BDP'nin de KCK'nın emirlerinin 'sorgusuz sualsiz' yerine getirdiği ifade ediliyor.
BDP Eşbaşkan Yardımcısı Nihat Oğraş, 4 Haziran'da Ankara'da gözaltına alınarak 7 Haziran'da İstanbul'da çıkartıldığı savcılık tarafından tutuklanmıştı. Oğraş'ta KCK'nın BDP'ye seçim talimatlarını içeren 13 sayfalık örgütsel dokümanın yanı sıra evinde misafir ettiği Aysel Tuğluk'un da fotoğrafları da bulunmuştu.