Başbakan Erdoğan: İdam cezası sümen altı edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV'de katıldığı canlı yayında “ Abdullah Öcalan'ın idam cezası kesinleşmesine rağmen, idam cezası sümen altı edildi.”dedi.

Başbakan Erdoğan: İdam cezası sümen altı edildi
Başbakan Erdoğan ATV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan gazetecilerin “Biz olsaydık idam ederdik.” sözlerinin hatırlatılması üzerine “O zaman zaten idam yürürlükteydi. Madem idam yürürlükteydi, karar verilmiştir ve bunun uygulanması gerekir.” dedi.
Abdullah Öcalan’ın idamının 2 yıl ertelendiğini kaydeden Erdoğan “ İdamın ertelenmesi neticesinde terörist başı kurtuldu ama millet hala ondan kurtulamadı. Bu hesabı vermesi gerekenler, hala kalkıp bunun hesabını soruyorlar. Başta Bahçeli, çünkü o kararın altında imzası var.” dedi.

BEKLENTİLER UCUZA SATILMAYACAKTI
“Bahçeli o dönem bir baskı altındaysa çıksın bunu açıklasın” diyen Başbakan Erdoğan Bahçeli’nin neden bunu açıklamadığını söyledi. Erdoğan “Ben Amerika ile olan görüşmelerimin hepsini halkıma yansıttım. Böyle bir olayda bir defa Türkiye’nin ve şehit ailelerinin beklentileri vardı. Ve bu şehit ailelerinin beklentileri bu kadar ucuza satılmamalıydı. O günün kararı bugüne kadar böyle yansımış durumda. O süreç devam ediyor ve yüzlerce evladımızı kaybetmeye devam ediyoruz. “ dedi.
Avrupa ülkelerine güvenmediğini kaydeden Erdoğan “Özdemir Sabancı ile ilgili kaç türlü karar alındı. Şimdi Fehriye Erdal kayıp. Nasıl güveneceksin. Geçen yıl , Sarkozy Bush’un döneminde G-20 döneminde “Sana iki ay içinde sürprizim var” dedi. Benim ısrarlarım sonucu “Terör örgütünden bazılarını sizlere teslim edeceğiz.” dedi. Aradan iki sene geçti, hala teslim edecekler. Her görüşmemizde soruyorum “Yargı biliyorsun” diyor.

AMERİKA BİZDEN BÖYLE BİR ŞEY İSTEYEMEZ

Başbakan Erdoğan, Amerika’nın Türkiye’den bombalaması isteği olduğu yönünde ki haberlerin sorulması üzerine şu cevabı verdi;
“Amerika bizden böyle bir şeyi talep edemez. Bu Nato’nun içerisinde müzakere edilecek bir konudur. Nato görevlendirmeyi yapmıştır ve Türkiye’nin böyle bir görevi yok. Türkiye’nin görevi lojistik destek, hava sahası ve denizden kontrol olayıdır. Biz zaten onlara söyledik Türkiye olarak böyle bir işin içinde yer almayız diye.”

SURİYE BİZİM İÇ MESELEMİZ
Suriye bizim adeta iç meselemizdir” diyen Erdoğan, Suriye’de yaşanan vahşeti kabullenemeyeceklerini söyledi. Suriye’ye Birleşmiş Milletler’in bir müdahalesi olabileceğini söyleyen Erdoğan “Hakikaten can havliyle oradan kaçanlara biz Türkiye olarak kapılarımızı kapayamayız. Ama bu nereye kadar devam edecek bu da ayrı mesele. Beşar Esad’la konuştum ve durumu net bir şekilde anlattım. Ama buna rağmen onlar bu işi hafife alıyorlar. Bize farklı şeyler söylüyorlar. Beşar Esad’ın kardeşi insani davranmıyor ve şu anda bir vahşet uygulanıyor. Öldürdükleri kadınların başında öyle bir çirkin görüntü veriyorlar ki, bu görüntüler yenilir yutulur görüntüler değil. Bu görüntüler ister istemez, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde de ele alınıyor ve orada hazırlıklar var. Türkiye olarak biz bunların karşısında, hala Suriye diyemeyiz.” diye konuştu.

Bedelli askerlik konusuna da değinen Erdoğan “Annelerin rızalarını almak şart. Gerekirse bunlarla referanduma bile gideriz. Bu konu o kadar önemli.” dedi.

BEYAZ GAZETE