Ankara‘da Suriyeli İki Grup Arasında Gerginlik

Suriye lideri Beşar Esad muhalifleri ile Esad yanlıları arasında Suriye‘nin Ankara Büyükelçiliği önünde gerginlik yaşandı.

Suriye Büyükelçiliği önünde toplanan Esad yanlısı yaklaşık 30 kişilik grup, burada Esad lehine Arapça sloganlar attı. Bu sırada Esad muhalifleri de Suriye Büyükelçiliği‘ne doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri Beşar Esad muhalifi yaklaşık 60 kişilik grubu elçilik önüne yaklaştırmadı. Anayasa Parkı‘nda muhalif gruplar adına açıklama yapan Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal diğer gruba tepki göstererek, "Sizin yeriniz orası değil, burasıdır" dedi.

Kendi halkına savaş açan hiç kimsenin kazanmadığını kaydeden Ünsal, Ortadoğu‘da yaşananları örnek gösterdi. Ünsal, cuma günlerinin mübarek bir gün olduğunu böyle bir günde asla kavga olmayacağını ama Esad‘ın 3 aydır babasının oğlu olduğunu son yaşananlarla birlikte kanıtladığını dile getirdi. Ünsal, Esad‘a seslendiklerini ifade ederek, "Topraklarını işgal eden İsrail‘e karşı mermilerin işlemsiz kalıyor da halkına mı yetiyor" diye konuştu.

Göstericiler zaman zaman da Esad‘ın fotoğrafına ayakkabılarıyla vurarak tepkilerini gösterdi ardından Esad‘ın fotoğrafını yaktı.

Ünsal‘ın ardından konuşan Osman Atalay ise, bugüne kadar 10 bin tutuklunun olduğunu, bin 500 üzerinde ölüm gerçekleştiğini kaydederek, 30 bin de yaralı olduğunu ifade etti. İslam Konferansı Örgütüne seslenen Atalay, "Üye ülkeler bir an önce bir araya gelmelidir" dedi.

Esad aleyhine konuşma yapan bir kişinin, sözlerinin hemen ardından Esad lehine konuşunca ortalığın karışmasını çevik kuvvet önledi. Esad yanlılarından bazı kişilerin zaman zaman çevik kuvvet barikatını aşması ve Esad lehine slogan atmasıyla gerginlik yükseldi. Çevik kuvvetin kurduğu barikatla olaylar önlendi. Muhalifler açıklamalarının ardından slogan atarak dağıldı.

Kaynak: İHA