Uluslararası Radyocular Birliği Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Radyocular Birliği tarafından düzenlenen "3. Alkışı Hakedenler Ödülleri", sahiplerini buldu. Törende Sivas‘taki elim kazada hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş‘in eşi Yasemin Güneş de ödül aldı.

Uluslararası Radyocular Birliği Ödülleri Sahiplerini Buldu
Uluslararası Radyocular Birliği tarafından Dedeman Otel‘de düzenlenen 3. Alkışı Hakedenler Ödülleri törenine yoğun bir katılım oldu. Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Şairler Ahmet Selçuk İlkan, Bedirhan Gökçe, Gazeteci-Yazar İsmail Yağcı gibi sanat, medya ve radyo camiasından tanınan isimler törende hazır bulundu. Radyocu Aydın Koç‘un sunuculuğunu yaptığı gece, saç tasarımı Türkiye birincisinin mini bir gösterisiyle başladı. Daha sonra konuşma

yapmak üzere sahneye davet edilen Uluslararası Radyocular Birliği Başkanı Yusuf Erbaş, 2006 yılında Ankara‘dan yola çıkarak Radyocular Birliği‘ni kurduklarını söyledi. "Patronlar kulübü değil, emekçiler kulübüyüz" diyen Erbaş, yola 7 kişiyle çıktıklarını, şuanda ise bin 400 kişilik bir birlik haline geldiklerini ifade etti.

Radyoculuğun kendi özüne dönmeye başladığını savunan Yusuf Erbaş, radyonun televizyondan ve gazeteden farklı olduğunu, radyoda bir sesin yıllar geçse bile hatırlanabileceğini kaydetti. Erbaş,radyo yoluyla eğitime katkıda bulunduklarını da dile getirdi.

İHA MUHABİRİ İSMAİL GÜNEŞ‘İN EŞİNE ÖDÜL

Uluslararası Radyocular Birliği Başkanı Yusuf Erbaş‘ın ardından, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş‘in eşi Yasemin Güneş‘e ödülü verildi. Ödülü almak üzere alkışlar arasında kürsüye gelen Güneş, daha önce hiçbir ödül törenine katılmadığını söyledi. Birçok kişinin eşi İsmail Güneş‘i, kaza sonrası telefonda "Yerimizi tespit edemediniz mi hanımefendi" deyişinden tanıdığını belirten Yasemin Güneş, eşinin birçok

basın mensubunun gönlünde yer ettiğini ifade etti. Eşine ödül vererek Radyocular Birliği‘nin kalplerinde İsmail Güneş‘in yerini tespit ettiklerini belirten Yasemin Güneş, "Radyocular Birliği bu ödülle İsmail‘i tekrar hatırlattı" dedi. Yasemin Güneş konuşmasının ardından teşekkür ederek, eşi merhum İsmail Güneş adına ödülü Radyocular Birliği Başkanı Yusuf Erbaş‘ın elinden aldı.

Daha sonra ödül alan sanatçı Sibel Pamuk, misafirler için bir türkü söyledi.

BİR ÖDÜL DE TGRT HABER‘E

Gecede, yaptığı tarih programlarıyla tanınan ve TGRT Haber Tv‘de "Gezgin Gözüyle" programını yapan Gazeteci-Yazar İsmail Yağcı, Kültür Programı dalında ödüle layık görüldü. Alkışlar arasında ödülünü alan İsmail Yağcı, "Benim temelimde de radyoculuk var" diye konuştu. Yağcı, tarih kokan programları için ise, "Ecdadımıza saygımız olsun, onların adını analım, hatırlayalım dedik. ‘Sonra bizim adımızı da anan olur‘ diye düşündüm" dedi.

Kaynak: İHA