CHP,PKK'lıları aday mı yaptı

Beyaz Tv ekranlarında Özge Özsağman'ın modere ettiği Basın Kulisi'ne CHP'nin PKK'lıları aday gösterdiği iddiaları damga vurdu.

CHP,PKK'lıları aday mı yaptı
Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, CHP’nin Bingöl ve Diyarbakır’da ki milletvekili adaylarının, PKK terör örgütü üyeliği suçundan mahkum olduklarının iddia edildiği gazetelerin küpürlerini canlı yayında kamuoyu ile paylaştı.

KILIÇDAROĞLI NEYİ HESAP EDİYOR?
Kütahyalı “Bingöl adayı Zeki Korkutata, Bingöl adayı Süleyman Matka, Diyarbakır adayı Melik Aykız. Daha bir çok örnek var. Böyle bir pkk üyeliğinden hapis yatan bir aday Ak Parti’den olsa ne yapar CHP? Boğarlardı onu. Cumhuriyet yazarları ne yapardı? Aydınlık yazarları ne yapardı? Doğan medyanın yazarları ne yapardı? Bunlar terör örgütüne bir şekilde bulaşmış insanlar. Legal alanda olan adayları saymıyorum. Terör örgütü üyeliğinden hapis yatmış 3 insandan bahsettim. Şimdi CHP’nin orda hüsnü kabul görmesi sebebi bu. Zaten oy vermeyecekler ama. Kürt meselesini PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatmış adamları getirerek çözemezsiniz. Esas popülizm budur. Bu CHP’ye oy getirmez ama Kemal bey neyi hesap ediyor?” dedi.

ADAYLARI KILIÇDAROĞLU TESPİT ETMEDİ
Gazeteci Mehmet Faraç ise adayların tespitini Kılıçdairoğlu’nun değil, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu’nun yaptığı ve dolayısıyla siyasi sorumluların onlara ait olduğunu ifade ederek “Bu siyasi sorumluluğun hesabı seçimlerde verilir. Seçmenlerine, yöneticilerine versinler. PKK’lı aday yapmışlar. Kim yapmış? Teşkilatlardan sorumlu Gürsel Tekin ve Güneydoğu’ya bakan Sezgin Tanrıkulu. Ben bu işlerle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilgisi olduğun düşünmüyorum. Milletvekili olan bir arkadaş savcılıktan aldığı kağıt ile başvurusunu yapar, orada o kişinin hangi örgütten yattığı çıktığı bellidir. Demek ki herkes görmüş.” dedi.

BU NASIL GENEL BAŞKAN?
Adayların tespitinde Kılıçdaroğlu’nun etkisi olmadığı söylemine karşı çıkan Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ise “Bu Kılıçdaroğlu piyon mu? Kılıçdaroğlu kendi milletvekili adaylarını tanımıyor mu? Nasıl genel başkan bu? Buna halk arasında başka bir şey derler.” dedi.

4 AY CEZAEVİNDE KALDIM
PKK’lılar aday yapıldı iddiasında ismi geçen CHP Bingöl Milletvekili adayı Zeki Korkutata canlı yayına telefonla bağlanarak, PKK’ya yardım ve yataklık suçundan 4 ay cezaevinde kaldığını ancak bu kendisinin PKK’lı olmadığını dile getirerek “ 95 yılında yaklaşık 3 bin 500 kişi PKK’ya yardım ve yataklıktan içeri alındı. Bunlardan biriside bendim. Suçun aslı yoktu, yetkililerde buna dair bir kanıt yoktu ama buna rağmen içeri alındık. Cezaevinde 4 ay kaldık. Çıktığımız ilk mahkemede beraat ettik.” dedi.

BEYAZ GAZETE