Bakan Çağlayan‘dan ‘Hopa‘ Yorumu

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Artvin‘in Hopa ilçesinde Başbakan Erdoğan‘ın seçim otobüsüne yönelik saldırının ‘eşkıyalık‘ olduğunu ifade ederek, bu saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğini ve arkasında kimlerin olduğunu halkın çok iyi bildiğini söyledi.

Bakan Çağlayan‘dan ‘Hopa‘ Yorumu
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana‘ya gelen Bakan Çağlayan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi‘nde düzenlenen fabrika açılış törenlerine katıldı. Burada gazetecilerin sorularına yanıt veren Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim otobüsünün, Artvin‘in Hopa ilçesinde taşlı saldırıya uğraması, bir kişinin ölümü, bir polisin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saldırıyı "alçakça" diye niteleyen Çağlayan, "Başbakanımız Sayın Erdoğan‘ın

da dile getirdiği gibi bir ‘eşkiyalık‘tır. Türkiye Cumhuriyeti‘nin Başbakanı‘na yönelik böylesi bir saldırıyı hiç kimsenin benimsemesi mümkün değil. Bu şekilde bizi asla yıldıramazlar. Biz, millet için yollara düşmüş ve yine millet için bu sevdanın içindeyiz" diye konuştu.

"BUNLAR BİZİM İÇİN UFAK TEFEK ZIMBIRTILARDAN İBARET"

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Türkiye‘nin birlik ve beraberlik içinde olmasını istemeyenler olduğunu savunan Zafer Çağlayan, tüm bunların da kabul edilebilir bir tarafının olmadığını dile getirdi. Çağlayan, "Bu saldırı, hiçbir haklı gerekçeyle yapılamayacağı gibi böylesi bir şey asla yapılamaz. Tüm bunlar, bizim için sadece ufak tefek zımbırtılardan ibarettir. Yaşananlar, anlaşılabilir, kabul edilebilir bir hadise değil. Başbakanımız, çok net ifade etmiştir ve Hopa‘ya hakikaten de eşkıya inmiş. Bunlar

eşkıyalıktan başka bir şey değil. Biz bunları şiddetle reddettiğimiz gibi şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanların kim olduğunu da milletimiz görüyor" ifadelerini kullandı.

"SALDIRIYI YAPANLARIN ARKASINDA KİMLERİN OLDUĞUNU HALK BİLİYOR"

Söz konusu saldırıyı kimin, neden ve ne şekilde yaptığını, arkasında kimlerin olduğunu halkın çok iyi gördüğünü savunan Bakan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti‘yi milletten, onun iradesi dışında ayırmaya çalışmak abesle iştigaldir."

AK Parti seçim bürolarına yönelik molotofkokteylli ve taşlı saldırılarla ilgili soru üzerine Çağlayan, söz konusu olayların da aynı zamanda ‘eşkıyalık‘ anlamına geldiğini savundu. Çağlayan, "Aynı ideolojinin, aynı düşüncenin devamı bunlar. Bu şekilde devam ederek, millet nezdindeki itibarlarını da kaybediyorlar. Yine söylüyorum; biz, Türkiye‘de birliği, beraberliği ve kardeşliği hakim kılmak istiyoruz. Bütün etnik kimliklerin birlik ve kardeşlik içinde yaşadığı bir Türkiye için çalışıyoruz. Biz her zaman

birlik ve beraberliğin tesisinden yanayız ve bu böyle olmaya da devam edecek. Bu tür şeyler de bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya da asla yetmeyecek. Bunların yapacağı böylesi menfur ve alçakça saldırılardır" dedi.

Kaynak: İHA