Atık Pil Toplayan Okullar Ödüllendirildi

Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl içerisinde en çok atık pil toplayan 3 okula Dünya Çevre Haftası‘nın başlaması nedeniyle düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl içerisinde en çok atık pil toplayan 3 okula Dünya Çevre Haftası‘nın başlaması nedeniyle düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Nevşehir Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda, 1 Haziran Dünya Çevre Haftası’nın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Nevşehir Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan, sanayileşme, çarpık kentleşme, nükleer denemeler, tarımsal alanda daha fazla üretim amacıyla kimyasal ilaç ve gübre kullanımının artması ve bölgesel savaşlar nedeniyle günümüzde çevrenin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını kaydetti. Bircan, son yıllarda özellikle yerel yönetimlerin çevre sorunlarına karşı gereken önemi vermesiyle bu yönde önemli gelişmelerin sağlandığını vurguladı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya da çevre olgusunun günümüzde sağlık ve eğitim kadar büyük bir önem taşıdığını belirterek, daha temiz bir çevre için herkesin etkin çabalar harcaması gerektiğini söyledi. Nevşehir Belediyesi olarak da daha sağlıklı bir çevre oluşumuna katkı sağlamak adına önemli yatırımların yapıldığını dile getiren Kaya, “Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi, Atık Yağların Toplanması, Ambalaj atıklarının ayrıştırılmak suretiyle toplanılması gibi çevre ile ilgili sorunların çözüme kavuşturuldu. 30’u aşkın belediyenin işbirliği ile 2000 Evler Mahallesi’nde yapımına başlanılan Katı Atık Depolama Tesisi’nin de tamamlanması ile yerel yönetimler alanında çevre sorunlarına karşı gösterilen duyarlılık daha etkin olarak algılanacak." dedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise günümüzde yaşanan ciddi çevre sorunlarına karşı Türk kültürünün örnek oluşturabilecek şekilde korumacılık sistemini geçmişte ortaya koyduğunu dile getirerek, kaynakların israf edilmemesi yönündeki kültürel kararlılığın gerçekte tüm dünya milletleri için örnek alınması gerekli bir tutum olacağını ifade etti. Çevre korumacılığın sadece devletin değil, bireylerin de ortak sorumlulukları içerisinde yer aldığını anlatan Savaş, çevrenin etkin şekilde korunması konusunda daha özenli hareket edilmesinin gerektiğini kaydetti.

Törende, daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen en fazla atık pil toplayan okulların yöneticilerine ödülleri verildi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 212 kg ile en çok atık pil toplayan Gazi İlköğretim Okulu yöneticisine notebook ödülünü takdim ederken, 73 kg atık pil toplayan Damat İbrahimpaşa İlköğretim Okulu yöneticisine Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya , bilgisayar yazıcısı ödülünü verdi. 59 kg. atık pil toplamak suretiyle en çok atık pil toplayan özel Altınyıldız Koleji yöneticisine de Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin bilgisayar yazıcısı hediyesini takdim etti.

Dünya Çevre Haftası’nın başlaması nedeniyle Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından da öğrenci sayısına göre çok atık pil toplayan 20 Temmuz İlköğretim Okulu, Sarıhıdır Köyü İlköğretim Okulu ve Avanos Kız Meslek Lisesi yöneticilerine de satranç takımları, spor setleri ile 1 masa tenisi hediye edildi.

Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Çevre ve Orman Müdürlüğü ile 20 Temmuz İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Dünya Çevre Haftası‘nın başlaması nedeniyle düzenlenen bu törenin bitmesinden sonra, Nevşehir’in Güzelyurt Mahallesi’nde Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ağaçlandırma alanına 20 Temmuz İlköğretim Okulu, Sarıhıdır İlköğretim Okulu ve Avanos Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından 120 çam fidanı dikildi. Fidan diken çocuklara Nevşehir Belediyesi tarafından tişört ve şapka hediye edildi.