Arama Kurtarma Gemisi Tcsg Umut Denize İndirildi

Koç Topluluğu’na ait RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için yaptığı Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut törenle denize indirildi.

Koç Topluluğu’na ait RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için yaptığı Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut törenle denize indirildi.

Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç ile Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi katıldı.

Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen ile komutanların da hazır bulunduğu törende söz alan Rahmi Koç, Sahil Güvenlik Komutanlığı için yapılan dört gemiden üçüncüsünün de denize indiğini belirtti. Koç, "Sene sonunda serinin dördüncü gemisi Yaşam’ı da denize indireceğiz. Gene aynı zaman dilimi içinde sonbaharda ilk gemi teslimatımız yapılacak. Böylece özel sektörün aldığı en büyük muharip gemi inşasının ilk etaplarını başarılı bir şekilde tamamlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Rahmi Koç, proje ile ilgili sözleşmenin 2007’de RMK Marine ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalandığına işaret etti.

TCSG Dost ile TCSG Güven’in geçen sene denize indirildiğini vurgulayan Koç, TCSG Umut’un denize inişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koç, şunları ifade etti:

“Gemi inşa sektörünün hala güç günler geçirdiği bu dönemde bizler RMK Marine’de kalite ve kapasite yatırımlarımıza devam ettik. RMK Marine’de ülkemizin askeri gemi inşasında, proje üreten, teknoloji yaratan, inşa sonrası ürünlerinin servisini, bakımını yapan en büyük tersanesi olma hedef ve vizyonuna her geçen gün daha da yaklaştıştığımıza inanıyorum. LST ve Moship/Ratship projeleri için çok ciddi mühendislik yatırımları yaptık. Benzeri teknolojik ve dizayn yatırımını LPD projesi için de yaptık. “

Savunma sanayiinde özel sektörün gelişiminde kamunun; Türk mühendislerine, Türk teknisyenlerine ve Türk işçilerine güvenmesinin de büyük rol oynadığını vurgulayan Rahmi Koç, “ Ülkede katma değer yaratan, araştırma geliştirmeye kaynak ayıran, istihdam yaratan sanayi sektörlerinin desteklenmesi ve büyütülmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum.” dedi.

RMK MARİNE

RMK Marine, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi projesi sebebiyle bünyesinde elektronik sistemler mühendisliği departmanı kuran ilk ve tek tersane. Burada; 70 idari personel, 153 mühendis, 81 tekniker ve teknisyen ile 386 işçi görev alıyor.

Gemiler, arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, denizde kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet yürütecek. Helikopterle operasyon kabiliyeti ile ifa edebilecekleri tüm görevleri tam olarak yerine getirebilecek. Proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, komünikasyon sistemleri, cayro sistemleri, konsollar gibi önemli askeri sistemlerin ülke içindetasarımı ve üretimini yaparak silah ve elektronik sistemlerin platform entegrasyonlarını da yapıyor. Ayrıca, bu alanlarda gemi personeline eğitimler veriyor.