Yüksel "Eğitimde Engelleri Kaldırdık"

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Akköy ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yüksel 'Eğitimde Engelleri Kaldırdık'
Akköy İlçesindeki ziyaretlerde ilköğretim okullarının ortaklaşa düzenlediği kermes ve keşkek gününe katılan ve vatandaşlarla sohbet eden Yüksel, AK Parti‘nin eğitim alanında gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Eğitimde engelleri kaldırdıklarını belirten Mehmet Yüksel, "Eğitimin teknoloji devrimi yaşamasını sağladık ve hızlı internet dönemini okullarımızda başlattık" dedi. AK Parti‘nin Türkiye‘nin her karış toprağına ve ayrım yapmaksızın her vatandaşına hizmet sunabilmek için var gücüyle çalıştığını belirten Yüksel, "AK Parti iktidarı, engelli vatandaşlarımızı unutmamış, özürlüler yasasını çıkartmıştır. Özürlülüler yasasıyla birlikte engelli çocuklarımızın ücretsiz olarak okullara ulaşımını sağladık. 2004 yılından bu yana 97 bin engelli öğrencilerimizin okullarına ulaştırdık. Önceki dönemlere göre AK Parti döneminde eğitim gören öğrenimine devam edebilen engelli çocuklarımızın sayısının 10 kat artırdık" diye konuştu.

AK Parti hükümetinden önceki iktidarlar döneminde okullarda çok az sayıda ve teknolijisi eski bilgisayarlar olduğunu belirten Mehmet Yüksel, şunları söyledi:

"2002 yılından sonra okullarımıza 750 bin bilgisayar tahsis ettik ve eğitimde vatandaşlarımızla el ele vererek teknolojik devrimi gerçekleştirdik. Okullarımızın yüzde 97‘si yüksek hızla internet erişimine kavuştu. Böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiye daha çabuk erişmesini sağladık okullarımızı ve öğrencilerimizi hızlı internetle buluşturduk. Öyle ki yapılan hizmetler daha nice hizmetler yapacağımıza bir göstergedir. Milletimizden aldığımız yetkinin devamıyla yepyeni hizmetleri miletimizle buluşturmaya devam edeceğiz."

Kaynak: İHA