Vakıflar Haftası Kutlamaları Başladı

28. Vakıflar Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı‘nda bulunan Atatürk Anıtı‘na çelenk konulmasıyla başladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Bankası çalışanlarını kabul eden Vali Mevlüt Bilici, “Vakıf anlayışını geleceğe taşımak istiyoruz” dedi.

Vakıflar Haftası Kutlamaları Başladı
Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen törende Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Bankası tarafından Atatürk Anıtı‘na çelenk konuldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanları ve Vakıflar Bankası yetkilileri, Cumhuriyet Meydanı‘ndaki tören sonrasında Vali Mevlüt Bilici‘yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Bilici, “Medeniyetimizde vakıfların büyük bir önemi vardır” diyerek, vakfın kendini değil, toplumu düşünen bir yapısı bulunduğunu bildirdi. Vali Bilici, “Sadece insanlara değil tüm canlılara hizmet eden bir anlayış var. Vakıflar, tarihimizdeki en önemli sivil toplum kuruluşu örneğidir. Medeniyetimizin en önemli parçası olan vakıfların yaptığı hizmetleri ve anlayışını gelecek nesillere de taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral ise 28. Vakıflar Haftası‘nın kutlandığını bildirerek, “9-15 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceğimiz etkinliklerle Vakıflar Haftasını kutlayacağız. Vakıflarda 2003 yılı büyük bir dönüm noktasıdır. Çünkü bu dönemden sonra atalarımızın eserlerinin büyük bir bölümü restore edilmiştir” dedi.

Kaynak: İHA