Knk Kent Konak Yedinci Sayısı Çıktı

Konak Belediyesi‘nce KNK Kent Konak adıyla üç ayda bir yayımlanan derginin yedinci sayısı çıktı.

Knk Kent Konak Yedinci Sayısı Çıktı
Konak Belediyesi‘nce KNK Kent Konak adıyla üç ayda bir yayımlanan derginin yedinci sayısı çıktı. İzmir‘de kültür, sanat, tarih, spor, müzik, anı, belgesel ve yaşamın içinden çeşitli konuların yer bulduğu KNK Dergisi‘ni, otellerin lobilerinde, taksi duraklarında, havalimanında, kuaför ve berber salonlarında, kahvehanelerde, alışveriş merkezlerinde, belediye semt merkezlerinde, hizmet binalarında ve benzeri mekanlarda bulmak mümkün olacak. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan KNK Kent Konak dergisinin ilk sayısından başlayarak çok büyük ilgi gördüğünü ve artık birçok İzmirlinin derginin basılmasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Bu sayıda da birbirinden ilginç konuların, söyleşilerin yer aldığını hatırlatan Başkan Tartan, "Bu dergi bir kent kültürü dergisi İzmirlilik bilincinin ortak değerlerle yoğrulduğu bir platform. Amacımız İzmir‘den Türkiye‘ye umut mesajları vermek, sevgi pencereleri aralamak" dedi.

Maskın 30 bin yıl öncesine dayanan tarihi; farklı coğrafyalar, farklı kültürler ve farklı toplumlardaki anlamı bir yana, kendisi tek başına gizemli bir dünyaya açılan kapı gibi. Her temsilde başka bir gerçekliğe bürünen, girdiği her formla yeniden çoğalan, anlam ve kültür üreten yüzler. İşte şimdi Konak Belediyesi sayesinde bu gizemli yolculuğa İzmir‘de çıkılacak. Çünkü Kültür kenti İzmir ideali, butik müzeler projesi ile ivme kazanmaya devam ediyor. Ümran Baradan Çocuk ve Oyuncak Müzesi‘nin ardından projenin ikinci halkası olarak devreye girecek olan Mask Müzesi, aynı zamanda Türkiye‘de bir ilke işaret ediyor. Zira burası, ülkedeki ilk mask müzesi olacak. Bu haliyle bile yurt dışından olduğu gibi yurt içinden de turist toplayacağa benzer.

Müzelerle dolu bir kent olmak, turizmin olmazsa olmazlarından biri. Çünkü kente gelen turist, kendisine verilen gezilecek yerler arasında antik yerler ve tarihi yapılar kadar müzeleri de görmek istiyor. Üstelik müzeler, yaşayan mekanlar olarak, turistin görmek istediği noktalar içinde en başta duruyor. Dahası müzeler ülkenin farklı bölgelerindeki insanları kente çekmek için cazibe merkezleri arasında liste başı. İzmirlilere de kültürel hazine odaları olarak hizmet veriyor. Bu yüzden butik müzeler projesi önemli.

Bu sayımızda haliyle kapak konumuzu maska ayırdık. Ardından Konak‘ın en müstesna semtlerinden birine yer verdik; İzmirli yazar Adnan Turgut Eşrefpaşa‘yı yazdı. Yine İzmirli yazar ve araştırmacı Yaşar Ürük, Tepe Tepe Konak dedi.

Yazarlarımızdan Tayfur Göçmenoğlu, Gönül Yazar hakkında kalemini oynattı. İzmirli yazar ve araştırmacı Yaşar Aksoy ise rahmetli Benal Nevzat için yazdı. Bekir Yurdakul, fincanda kahvesiyle ünlü olan ve Kızlarağası‘nda uzun zamandır tek adres haline gelen Şükrü Bey‘in Yeri‘nde bir kahve ustası ile konuştu; Şükrü Bertan ile Bir Fincan Kahve dedi.

İzmir‘in kültürel miraslarından biri olan Egemenlik Evi‘ni tarihi ve mimari değeri ile anlattık. Ali Paşa Meydanı‘nda dolaştık, esnafıyla konuştuk, meydanın bugününü yazdık. Bayramyeri‘nde bir lezzet durağına gittik ve size Kırım Börek Evi‘nin kapılarını açtık. Kemeraltı Kuş Evleri‘ni gezdik. Kentin tarihi okullarından İzmir Amerikan Koleji‘nin hikâyesine yer verdik; ACI kültürüne ve mezunlarının derin bağlılığına da. İzmir‘de özel tiyatro denilince ilk akla gelen isim olan Ali Haydar Erçığ ile sohbet ettik; kentin sanat güncesini tuttuk. İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel‘in ‘Gazi İzmir‘de‘ yazısı, Kadir Kemaloğlu‘nun Saat Kulesi‘ni her gün kuran, dededen saatçi Fethi Pamukoğlu ile röportajı okunmaya değer. Dahası; İzmir‘de olan tüm etkinlikler sizlerle.

Kaynak: İHA