Bulanık‘ta Kuran Kursu Açılışı

Muş‘un Bulanık ilçesinde 2007 yılında temeli atılan ve 2011 yılında yapımı tamamlanan Fatih Kuran Kursu ve Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bulanık‘ta faaliyet gösteren Fatih Derneği‘nin öncülüğünde hayırseverlerin maddi destekleri ile eğitim öğretime hazır hale getirilen Fatih Erkek Kuran Kursu ve öğrenci yurdunun açılışına İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, İlçe Müftüsü Abdulhamid Eşmeli, Ağrı Yavuz Yurt Müdürü Bahattin Konak ve davetliler katıldı. Açılışın ardından bir konuşma yapan Kaymakam Ferit Görükmez, Kuran Kursu‘nun Bulanık‘ta yaşayan gençlerin milli ve manevi değerlerine katkı

sağlayacağını söyledi. İyi bir nesil yetiştirmek için toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü ifade eden Kaymakam Görükmez, sivil toplum kuruluşlarının bu gibi işlerde öncü olmalarının oldukça güzel bir davranış olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Abdulhamid Eşmeli ise Kuran-ı Kerim‘in ilk olarak yaşayanlara hitap ettiğini belirterek; "Kuran‘ı öğrenmemiz ve hayatımıza uygulamamız gerekmektedir. Allah‘ın kopmaz ipi olan Kuran‘a sarıldıkça her iki dünyamız da mamur olacaktır" dedi.

Açılışa katılanlara Kur‘an kursu ve yurt ile ilgili bilgi veren Fatih Yurt Müdürü Musa Albayrak da, 70 kişilik yurdun 2007‘de temeline başladıklarını ifade etti. Yurdun, etüt salonu, internet ortamı, yatılı öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri lüks ve modern bir ortama sahip olduğunu vurgulayan Albayrak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okunmasıyla tören sona erdi.

Kaynak: İHA