Avrupa Günü’Nü Bisiklet Üstünde Kutladılar

Avrupa Birliği fikrinin oluştuğu gün olarak kabul gören 9 Mayıs Avrupa Günü Antalya’da değişik etkinliklerle kutlandı.

Avrupa Birliği fikrinin oluştuğu gün olarak kabul gören 9 Mayıs Avrupa Günü Antalya’da değişik etkinliklerle kutlandı. Kutlama için düzenlenen bisiklet turuna başta vali yardımcıları olmak üzere, kamu kurumları ile yerel yönetimlerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

    Antalya Valiliği AB Bilgi Bürosu tarafından düzenlenen Avrupa Günü Kutlama etkinlikleri başlangıcı Atatürk Parkı’ndan verilen bisiklet turuyla başladı. Vali Yardımcıları başta olmak üzere kamu ve yerel yöneticilerinin spor kıyafetlerle iştirak ettiği bisiklet turuna 100 kişi katıldı. Bisiklet üzerinde Antalya Kültür Merkezi’ne kadar pedal çeviren katılımcılar, buradaki kutlamalara katıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kutlamaların AKM önünde düzenlenen ikinci bölümüne katıldı. Uçurtma da uçuran Altıparmak, burada oluşturulan stantları gezdi. Kutlamalar bisiklet turunun yanı sıra uçurtma, resim ve müzik şenliğiyle devam etti.

    Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, kutlamaları soğuk ve bürokratik bir hava içinde yapmayı tercih etmediklerini belirterek, “Neşeli, herkesin katılabileceği, zevk alabileceği şekilde planladık. Bisiklet turu, akabinde çocuklar için uçurtma şenliği, resim yapma etkinliği, stantlar ve müzik etkinliği var. Belediye bandosu ve amatör gruplar müzik yapacak. Bürokratik kıyafetler içinde değil tişört, spor ayakkabısıyla katılmayı uygun bulduk. Antalya’ya uygun olan da bu her halde.” dedi.

    Organizasyonu gerçekleştiren AB Bilgi Bürosu Genel Koordinatörü Baki Karaçay da “Antalya’nın güzel havasını, bisikletler üzerinde baharı soluyacağız. Bütün kamu ve yerel idarelerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte hem 9 Mayıs Avrupa Günü’ne dikkat çekmeyi, hem Türkiye’nin AB adaylık sürecine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bu arada bisikletle doğa dostu bir uygulamayı gündemde tutmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

     Karaçay niçin bisikleti tercih ettiklerini ise şu sözlerle açıkladı: “Bildiği gibi sürdürülebilirlik AB’nin çok önemsediği bir kavram. Kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlamamız için alternatif araçlara yönelmek zorundayız. Bisiklet alternatif bir ulaşım aracı olarak kabul ediliyor ve Avrupa ülkelerinde çok sıklıkla kullanılıyor. Antalya bu uygulama için iklimsel ve coğrafi yapısıyla elverişli bir alan. Antalya’da yaygınlaşmasını, bu vesileyle doğal kaynaklarımızın daha az zarar görmesini ve sürdürülebilirliğini amaçlıyoruz.”