Av Köpekleri Hünerlerini Sergiledi

Sakarya’da düzenlenen ‘Fermalı Av Köpekleri’ yarışmasında köpekler hünerlerini sergiledi.

Sakarya’da düzenlenen ‘Fermalı Av Köpekleri’ yarışmasında köpekler hünerlerini sergiledi.

Adapazarı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yarışma Taşlık Merası’nda düzenlendi. 22 ilden 105 yarışmacının katıldığı yarışma, avcılardan köpekleriyle merada gizlenmiş bıldırcınları bulmaları istendi. Hakemlerin gözetiminde yarıştırılan av köpekleri, bıldırcınların yerini belirleyerek, sahiplerine işaret için sabit şekilde durdu.

Yarışmada, Continental ırkı genç kategorisinde İstanbul’dan Murat Özcan’ın Hektor, Continental ırkı yetişkin kategorisinde Sakarya’dan Hasan Ali Kılıç’ın Efe, İngiliz ırkı genç kategorisi İstanbul’dan Ertan Altan’ın Klas, İngiliz Irkı yetişkin kategorisi İstanbul’dan Saadettin Bıyıklı’nın Bras ve Kovucu ırklar kategorisinde ise Sakarya’dan Ali Ertürk’ün Toni isimli köpeği 1. oldu.

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, yaptığı açıklamada, etkinliğin doğaseverleri bir araya getirdiğini belirterek, “Avcıların bir araya gelmelerini, ırk köpeklerinin sahiplerinin birbirleriyle tanışmalarını sağlamayı hedefledik. Amacımız bu yarışmayı uluslar arası boyuta taşımak. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.‘‘ diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren köpeklere mama, sahiplerine ise birer av tüfeği ve çeşitli hediyeler verildi.