Yaralı Kartal Emin Ellerde

Van‘da avcılar tarafından silahla kanadından vurulan kaya kartalı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesi‘nde tedavi altına alındı.

Yaralı Kartal Emin Ellerde
Dağlık kesimde avcılar tarafından silahla kanadından vurulan kaya kartalı, bilinçli vatandaşlar tarafından yaralı olarak hastaneye getirildi. Kaya kartalına gerekli tedavi uygulayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, kartalın durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyledi. Dağlık alanlarda bilinçsiz avcılar tarafından kanadından silahla yaralanan kartalın ölmek üzereyken kendilerine getirildiğini söyleyen Aslan, "Kaya kartalları

doğada çok ender olarak görülen canlılardır ve nesilleri koruma altındadır. Bu canlılar genellikle yüksek kesimlerde yaşar. Doğanın en görkemli kuşlarından biridir. Ama ne yazık ki bilinçsiz avcılar tarafından vurulmuş. Kanat bölgesinde kurşun yaralanmasına dayalı olarak kanama ve kırık var. Biz vakit kaybetmeden kartalın her türlü tedavisine başladık. Tedavisi devam ediyor. İyileşir iyileşmez de doğaya salacağız" dedi.

Kaynak: İHA