Siirt Çevre Yolu Yapımına Başlandı

Siirt’in trafik sorununu tamamen rahatlatacak, Organize Sanayi Bölgesi açısından büyük önem taşıyan 7.2 km’lik Siirt Çevre Yolu‘nun yapımına bugün başlandı.

Siirt Çevre Yolu Yapımına Başlandı
Siirt’in trafik sorununu tamamen rahatlatacak, Organize Sanayi Bölgesi açısından büyük önem taşıyan 7.2 km’lik Siirt Çevre Yolu‘nun yapımına bugün başlandı.



Düzenlenen törene Vali Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürü Sami Gülen, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ve diğer davetliler katıldı.

Eruh yol kavşağındaki başlangıç noktasında inşa çalışmaları başlayan çevre yolunda iş makineleri iş başı yaptı. Vali Musa Çolak, Siirt Çevre yolunun, iletişimin ve ulaşımın çok önemli olduğu bir çağda yapıldığını söyledi. Çolak, yolların bir ülkenin medeniyet göstergesi olduğunu, modernleşme ve çağdaşlaşmanın da bir gereği olduğunu söyledi.

Çolak, “İki yıldan beri yatırım programında yer almasına rağmen bir türlü başlanamayan Siirt çevre yoluna, göreve başladığımdan bugüne kadar üzerinde hassasiyetle durduğum ve ilimiz için de son derece hayati öneme haiz, Siirt Çevre Yolu‘nun ihalesi 19.01.2011 tarihinde gerçekleştirildi. Projenin toplam maliyeti 21.160.000 TL’dir. Hepinizin bildiği üzere ilimiz sınırları içinde yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları ile Siirt artık barajlar kenti olarak cazibe merkezi haline geliyor. Bu devasa yatırımlar için ulaşım kullanılırken, şehir içi yollarımız tahrip ediliyordu. Yüksek tonajlı araçlar şehir içi yollarımızın çökmesine sebep oluyordu. Çevre yolumuzun hizmete girmesiyle bu yüksek tonajlı araçlar şehir içi trafik yollarını kullanmayacaklardır. Siirt çevre yolunun ülkemize, ilimize ve kadirşinas Siirtli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.



Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da Siirt Çevre Yolu‘nun tamamlanmasıyla birlikte Pervari Çatak ve Van yönüne doğru giden araçların, şehir merkezine girmeden bu yolu kullanacaklarını ve bu sayede hem kentin havasının kirlenmeyeceğini hem olası kazalarını önüne geçileceğini, şehiriçi trafiğin büyük oranda rahatlayacağını belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi‘nin, yapılacak bu yol ile önemli derecede kısalacağını belirten Demirkıran, “Daha da cazip hale gelecektir. Zaman ve ekonomik açıdan büyük kazanımlar sağlayacaktır.” dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Sami Gülen de yaptığı konuşmada, yıl sonuna kadar yolun stabilize olarak bitirileceğini ve 2012 yılında ise asfaltlanacağını söyledi. Siirt için bir çıkış yolu ve gelişme yolu olacağını dile getiren Gülen, bu yolu çok önemsediklerini, Siirt’i rahatlatacağını dile getirdi.