Kar Altında Semaver Keyfi

Gümüşhane‘nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan doğaseverlerin uğrak yerlerinden Limni Gölünde, üniversite öğrencileri kar altında semaver keyfi yaşadı.

Gümüşhane‘nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan doğaseverlerin uğrak yerlerinden Limni Gölünde, üniversite öğrencileri kar altında semaver keyfi yaşadı. Dün gerçekleşen kar yağışının ardından bölgeye giden bir gurup üniversite öğrencisi, otel işleten Murat Eroğlu eşliğinde Limni gölüne gitti. Beş santim yüksekliğindeki kar kalınlığına rağmen bölgenin güzelliklerini doyasıya yaşayan gençler, fotoğraf makinelerini sık sık çantalarından çıkardı. Öğrencilerden

Uğur Bulut, Gümüşhane‘nin fotoğraf çekimi için harikulade bölgelere sahip olduğunu, bu bölgelerden birisinin de Limni gölü olduğunu belirterek, Limni gölünün kar altında yeşille birleşince daha güzel olduğunu söyledi.

Öğrencilere eşlik eden Murat Eroğlu da, Zigana köyü Saranoy yaylası sınırlarında bulunan gölün yaz kış ziyaret edilebildiğini, yaz aylarında yemyeşil doğası, zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle ziyaretçilere eşsiz bir görünüm sunduğunu anlattı.Yanlarında getirdikleri semaveri yakarak bölgede çay demleyen Eroğlu, öğrencilerle birlikte kar altında semaver çayının tadını çıkardı.

Öte yandan Gümüşhane turizminin kilit noktalarından olan Limni gölünde bu yıl üç katlı seyir kulesi ve 12 kamelya daha yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA