Gaziantepli Abla Böbreklerini Kardeş Payı Yaptı

Gaziantep‘te kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşinin çektiği acılara dayanamayan abla, böbreklerinden birisini kardeşine verdi.

Böbrekleri iflas ettiği için günde 4 defa diyalize girmek zorunda kalan 28 yaşındaki Fatma Yaylalı isimli kardeşinin çektiği acılara dayanamayan ablası 32 yaşındaki Emine Caymaz, böbreklerinden birisini kardeşine vermeye karar verdi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi‘ne gelen iki kardeş, gerekli tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Doç. Dr. Ünal Aydın başkanlığındaki ekip tarafından yapılan ameliyatla, abla Emine Caymaz‘ın böbreğinden birisi alınarak

kardeşi Fatma Yaylalı‘ya nakledildi. Başarılı geçen naklin ardından iki kardeş birbirlerine sarılarak mutluluklarını paylaştı.

Böbreklerini kardeş payı yapan abla Emine Caymaz, "Çok mutluyum, inşallah kardeşim iyileşecek. Hocamız Doç. Dr. Ünal Aydın sayesinde çok başarılı bir ameliyat oldu. İnşallah bundan sonra iyi olur. Kardeşimin acı çektiğini görüyordum. Böbreğimin birisini vermek istiyordum ama bir türlü söylemiyordum. Eşim karşı çıkar diye de düşünüyordum. Sonra eşime danıştım, eşim de ‘Ben hayır diyemem, o senin kardeşin. Eğer sen de istiyorsan olur‘ dedi. Ben de isterim dedim ve nakil gerçekleşti" diye konuştu.

Ablasının verdiği böbrekle tekrar sağlığına kavuşan Fatma Yaylalı ise, "Ablama çok teşekkür ediyorum, beni yeniden hayata döndürdü. Tam umudu kesmiştim. Zaten diyalize bağlıydım. Ne yapsam borcumu ödeyemem. Çok sıkıntılar yaşadım, günde dört defa diyalize girmek hiç kolay değil. Hiçbir yere gidemiyorsunuz, sürekli evde kapalı oturuyorsunuz. O yüzden yeniden özgür olmak çok güzel birşey" dedi.

Çektiği sıkıntılara rağmen ablası Emine Caymaz‘dan böbreklerinden birisini kendisine vermesi konusunda yardım isteyemediğini kaydeden Yaylalı, "Onun da acı çekmesini hiç istemiyordum. Ama kendisi istedi, ben de birşey diyemedim razı oldum. O yüzden ikimiz de çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Yaptığı başarılı nakillerle bir çok kişinin yeniden hayata tutunmasını sağlayan Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın da her iki kardeşin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu, hayatlarını dolu dolu yaşamaları için hiç bir engel bulunmadığını ifade etti.

Kaynak: İHA