Ayrancı‘da Hıdrellez Coşkusu

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez Şenlikleri‘nin 12.‘si Karaman’ın Ayrancı ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez Şenlikleri‘nin 12.‘si Karaman’ın Ayrancı ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

    Ayrancı Barajı şenlik alanında gerçekleşen kutlamalara Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün ve Hasan Çalış ile eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Ayrancı Kaymakamı Ali Karakaya, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, çevre ilçe ve beldelerden gelen belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Ayrancı YİBO İlköğretim Okulu öğrencilerinin Vali Kahraman’a bolluk ve bereketin simgesi sayılan başak demetini sunmasının ardından şenlik ateşi yakılması ile devam etti. Şenlik ateşinin yakılmasından sonra YİBO İlköğretim Okulu ve Karaman Bifa Lisesi folklor ekibinin gösterilerinden sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Deniz Toprak izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

    Vali Kahraman’ın ‘Cemre ne toprağa ne suya; önce gönlümüze düşer, Cemre müjdesidir baharın, Topraktan, sudan, havadan önce gönüller ısınır’ diyerek başladığı konuşmasında, Ayrancı ilçesindeki dostluğun, birliğin ve dirliğin tüm dünyaya nasip olmasını diledi. Vali Kahraman, kendilerine düşenin bu birliği beraberliği yaşamak ve yaşatmak olduğunu dile getirerek, “Hacı Bektaş gibi, Yunus Emre gibi, Mevlâna gibi sevmenin yolcusu olduğumuz sürece, bu ülkenin, bu geleneğin insanına asla zarar gelmeyecektir. Biz kudretli olabilirsek, gönüllerimiz sevgiden yana Karaman Ovası kadar bereketli, Karadağ kadar yüce olacaktır.” dedi.12.

    Hıdrellez Şenlikleri, plaketlerin verilmesi, hatıra fotoğrafı çekilmesi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan’ın verdiği konserin ardından sona erdi.