Uşak’Ta Trafik Haftası Kutlamaları

Uşak’ta Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Belediye meydanında tören düzenlendi.

Uşak’Ta Trafik Haftası Kutlamaları
Törene Vali Özdemir Çakacak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Vali Özdemir Çakacak törende yaptığı konuşmasında tüm toplumlarda olduğu gibi Türkiye’de de trafik kazaları ve trafik probleminin en büyük sorunlar arasında yer aldığını kaydetti.

Karayolu Trafik Güvenliği konusunda geçmişten bugüne bakıldığında son derece gelişmelerin kaydedilmesine rağmen trafik kazalarının önemini halen korumakta olduğuna dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, “Trafik kazaları sadece trafikle uğraşan görevlilerin sorunu değil, trafik tüm toplumun sorunudur. Sadece bu kurumların üstesinden geleceği bir problem değil tüm toplumu oluşturan bireylerin el birliği ile çözeceği bir problemdir” dedi.

Trafik kazalarının oluşum nedenlerine insan faktörünün oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, “Trafik kazarlının yüzde 97’si insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Geriye kalan yüzde 3’lük kesim ise alt yapı, araç ve diğer hatalardan meydana gelmektedir. Bunu dikkate alarak soruna yaklaştığımızda öncelikle insanımıza trafik bilincinin yerleştirilmesi gerekmektedir. Alt yapının her geçen gün daha iyi olmasına rağmen trafik kazaları hala toplumumuzun gündeminde yer alan önemli problemlerden biridir. Her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmekte ve sakat kalmaktadır. Gerek sürücüler gerekse yayalar olarak trafik kurallarına riayet ettiğimizde trafik kazaları probleminin ortadan kalkacağı inancı içersindeyim. Yapmamamız gerek bizim için belirlenen trafik kurallarına uymaktır “diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak yılın Jandarma trafik görevlisi seçilen Kıdemli Uzman Jandarma İlyas Atasoy, yılın trafik polisi seçilen Komiser Yardımcısı Sait Ateş ve Polis Memuru İlhami Tan, yılın Trafik Zabıta görevlisi Semih Vural ve yılın şoförü seçilen Aysun Özçelik’e ödüllerini verdi.

Ayrıca hafta nedeni ile düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Vali Özdemir Çakacak tarafından trafik sergisi açıldı.

Kaynak: İHA