Mhp Kadın Kolları’Ndan ‘Anneler Günü’ Programı

MHP Erzurum Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Anneler Günü programı düzenlendi.

Mhp Kadın Kolları’Ndan ‘Anneler Günü’ Programı
Program MHP Kadın Kolları Başkanı Ecehan Tunçel’in açış konuşmasıyla başladı. Anneler gününün öneminden bahseden Tunçel, "Bütün kadınlarımız hak ettiği yaşam koşullarında yaşamalı2 dedi.

MHP Erzurum Milletvekili adayı Jale Hülya Alcan ise konuşmasına tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlayarak kadınların saygınlığının artırılmasını, kalkınma sürecinde iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanarak toplumsal konumlarının güçlendirilmesi,siyasi arenada kadınların çok daha fazla yer almalarını gerektiğini söyledi.

12 Haziran 2011 günü yapılacak genel seçim öncesi seçim çalışmalarını daha çok kadınlarla beraber sürdüren MHP milletvekili adayı Jale Hülya Alcan, çalışan ve ev hanımlarının sorunlarını bildiğini kendisi de anne olduğu için aileyi ve sosyal fonksiyonlarını zayıflatıcı unsurları ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti Jale Hülya Alcan, millî ve manevi değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında, millî bütünlüğün ve dayanışmanın pekiştirilmesinde aile kurumunun çok önemli olduğunu söyledi. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları gerektiğini kaydeden Alcan, “Her alanda kadınların saygınlığı artırılmalıdır” dedi

Alcan, “Yükseköğretimde sunulan imkan ve fırsatlardan kız öğrencilerin yararlanmasını engelleyen, antidemokratik ve insan haklarına aykırı uygulamalara son vermek amacıyla başörtüsü sorunu çözüme kavuşturularak kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilerek işgücü piyasasında dezavantajlı konuma düşmeleri önlenmesi ve çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığa son verilmeli. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanılmalı, yaşları ne olursa olsun evli olmayan kız evlatlar ile boşanan veya dul kalan kadınların, kendi sigortalılığı yada muhtaç durumdaki ailelere düzenli sosyal destek sağlanılmalı, çalışan kadınlara kullanılan şiddet, taciz ve bezdirmeye son verilmelidir” diye konuştu.

Kadınların eğitim seviyelerinin yükseltilmesi ve siyasi partilerde temsil kabiliyetinin artması ile birlikte kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılık son bulacağını anlatan Alcan, “Kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılacak. Sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmeleri sağlanacak, saygınlığımıza gölge düşüren, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismarlarına yol açarak toplumda kadınların geri planda kalmalarına sebep olan her türlü çağ dışı uygulamalara son verilecek. Şiddete, tacize ve istismara uğrayan kadınlara, yasal yollardan hak araması sırasında adli yardım desteği sağlanacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA