Mersin İdman Yurdu Meydanı‘na Kavuştu

Mersin‘de Adnan Menderes Bulvarı sahilinde bulanan Kültür Park içerisindeki Aslanlı Kapı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin idman Yurdu Meydanı‘na çevrildi. Meydanın açılışı Devlet Bakanı Zafer Çağlayan‘ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin İdman Yurdu Meydanı‘na Kavuştu
Törene Bakan Çağlayan‘ın yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Başkan Vekili Mehmet Şandır, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, taraftarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Çağlayan, şampiyonluk yolundaki Mersin İdman Yurdu‘nun Boluspor karşısında çok önemli bir maça çıkacağını hatırlatarak, “Allah izin verirse, maçtan sonra Mersin‘in her bölgesinde ve Mersin İdman Yurdu Meydanı‘nda, Süper Lig‘e çıkışımızı kutlayacağız” dedi. Sporun ortaya çıkardığı centilmenliği, kardeşliği ve dostluğu yakından bildiğini anlatan Çağlayan, Mersin‘in Türkiye‘nin bir mozaiği ve aynası olduğunu söyledi. Mersin‘in doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisi ve güneylisiyle bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu belirten Çağlayan, “Mersinimiz bu anlamda her türlü etnik kökenin ve her türlü kesimin kardeşçe yaşadığı bir kent olarak ön plana çıkıyor. Bu şehrin ortak paydası da Mersin İdman Yurdu takımıdır. Hepimizin de bu konuda takımına destek vermesi gerekir. Bende kendi adıma bu takıma destek vermekten şeref duyuyorum” diye konuştu.

Mersin‘e yeni geldiğini de ifade eden Bakan Çağlayan, “İçinizde en yeni Mersinli ve Mersin İdman Yurdu taraftarı benim. Ama şimdi Mersin‘de olmaktan ve Mersin İdman Yurdu takımına hizmet etmekten dolayı çok mutluyum, onur duyuyorum. Bu çerçevede yarın oynanacak olan Boluspor maçını kazanıp inşallah Süper Lig‘e çıkacağız” şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, Mersin‘de çok özel ve güzel günlerin yaşandığını belirterek, “Böylesine güzel günleri bir Mersinli olarak yaşamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim” dedi. Bir kentin kalkınmasının ve gelişmesinin sadece tek bir boyutla anlatılacak ve açıklanacak bir konu olmadığına işaret eden Güzeloğlu, şöyle devam etti; “Bir kent, her yanı ve yönüyle, her şeyden önce kenti temsil eden tüm dinamikleriyle, birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerine ulaşılabilmektedir. Mersin‘de ki tablo Mersinlilerin katılımıyla olması gereken noktaya gelmiştir. Büyük hedeflere doğru gidiyoruz. Mersin olarak çok daha ötesini hedefliyoruz. Bu bağlamda da Süper Lig‘i Mersin için istiyoruz. Çünkü Mersin her yanı ve yönüyle Süper Lig‘i ve süper bir düzeyde olmayı hak eden, Allah‘ın bütün güzelliklerini bahşettiği bin kent. Kurulduğu günden bu yana Mersin İdman Yurdu‘na emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da Mersin İdman Yurdu‘nun 1925‘de kurulduğunu hatırlatarak, “Kulübümüz, Türkiye‘nin en eski kulüplerinden bir tanesidir. Biz kentin ileri gelenleri olarak, sporda el ele vererek takımımızı önce İkinci Lig B Grubu‘ndan Bank Asya 1. Lig‘e çıkardık. Şimdi de Boluspor‘u yenip Süper Lig‘e çıkacağız” diye konuştu.

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Karamanlı, Mersin‘in tarihi bir gün yaşadığını vurgulayarak, bugüne kadar Mersin‘de Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe meydanlarının olduğunu anlattı. Kahramanlı, “Bu meydanlarımızın yanına şimdi de Mersin İdman Yurdu Meydanı‘nı açılıyor. Şampiyonluk için gün sayıyoruz, Allah izin verirse takımımız Süper Lig‘e çıkacaktır. Bu takımı buralara getirmek için çok mücadele ettik. Valimizin, bakanlarımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle takımımızı Bank Asya 1. Ligi‘ne çıkardık. Allah izin verirse yarın Boluspor‘u yenip 28 yıl aradan sonra Süper Lig‘e çıkacağız. Bu şehrin buna ihtiyacı var. Bu kulübün başkanı olarak çok çalıştım, çok mücadele verdim. Gece gündüz demeden malımla, canımla, ailemle birlikte her şeyimi ortaya koyarak hiçbir şeyden çekinmeden ve hiçbir şeyden korkmadan bu takımı buralara getirdim. Yarın da inşallah Boluspor maçından sonra şampiyonluğumuzu bu meydanda kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mersin İdman Yurdu meydanının açılışı katılımcılar tarafından yapıldı. Açılıştan sonra Bakan Çağlayan, Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri meydanı birlikte gezerek hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kaynak: İHA