Karaman‘da Geleneksel Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı

Baharın müjdecisi sayılan Hıdrellez, Karaman‘ın Ayrancı ilçesinde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Karaman‘da Geleneksel Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı
Baraj Gölü yolunda yapılan kutlamalarda konuşan Vali Süleyman Kahraman, kışın bitmesiyle düşen cemrelerin toprağa, suya düşmeden önce gönüllere düştüğünü söyledi. Bahar‘ın kuruyan dala, uyuyan toprağa hakkın bir hediyesi olduğunu ifade eden Kahraman, "Bahar gönlümüze düşen rahmettir. Bu şenlik gibi gönlümüze bir davettir. Yeşeren dal, uyuyan toprak, şarkıya duran bülbül, bizi dostluğa umuda çağırır. Hıdrellez insanlığa umut, kardeşlik müjdecisi olsun. Doğaya gelen bahar, gönüllerimize de gelsin. Sevinçlerimiz sanki toprak gibi yeniden uyansın. Bugün Ayrancı da bu dostluğun birliğin ve dirliğin tüm dünyaya nasip olmasını temenni ediyor, dost olanı bilene sevmeyi bilene dünya her daim bahar olsun diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ise, bu sene geleneksel olarak kutladıkları Hıdrellez şenliklerinin 12‘incisini yaptıklarını belirterek, ‘‘Toprağın ısınıp, doğanın canlandığı, baharın müjdecisi olarak algıladığımız Hıdrellez insan ve doğa arasındaki iletişimi, saygıyı simgeleyen kültürel bir geleneğimizdir‘‘ diye konuştu.

Konuşmalardan ardından iki öğrenci Vali Kahraman‘a başak demeti hediye etti. Geleneksel Hıdrellez ateşi Vali Kahraman, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve ilçe Kaymakamı Ali Karakaya tarafından yakıldı. Belediye Başkanı Büyükkarcı‘nın ateş üzerinden atlaması alkış alırken program folklor gösterileri ve halk konseri ile devam etti.

Şenlikleri AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ile Mevlüt Akgün, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, CHP Karaman Milletvekili adayı eski devlet bakanı Fikret Ünlü, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: İHA