Hepar Lideri Pamukoğlu Bilecik‘te

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, iktidar olmaları halinde idam cezasını geri getireceklerini söyledi.

Bilecik‘in Bozüyük ilçesinde, parti otobüsünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Pamukoğlu, iktidar olmaları halinde terör örgütü kuranlar ve yönetenler için idamı geri getireceklerini açıkladı. Pamukoğlu, idamı geri getirdikten sonra Öcalan‘ın durumunun ne olacağı hakkında soruya, "Görmüyor musunuz, Abdullah Öcalan meydan okuyor. Ama devlete meydan okuyamıyor. Hükümete meydan okuyor. Ben, 1-2 gün önce Kastamonu Ilgaz bölgesindeydim. Oradan ben de geçtim. Tavşan kaç, tazı tut sistemi var. Habur

rezilliği, Kürt açılımı... Millete millet diyemez, bir sürü etnik isimler sayar. Hükümet, bir sürü anayasa ihlalleri yapmaktadır" cevabını verdi. Pamukoğlu, başkanlık sistemi tartışmalarını ise, "Her şey bitti, sıra ona mı geldi" diye değerlendirdi. Pamukoğlu, Kanal İstanbul projesini de eleştirdi.

Pamukoğlu, "Balyoz" davasıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Balyoz davasıyla ilgili bir çalışma olduğu bellidir. Kapalı salon çalışmasıdır. Ama bunun sorumlusu, orada bulunan 163 kişi değildir. Sorumlu, askeri kanunlar ve yönetmeliktir. Başındaki sorumludur. Başındaki kim? Ordu komutanı denilen şahıstır. Onun başında kara kuvvetleri komutanı vardır. Kara kuvvetlerinin başında kim vardır? Genelkurmay başkanı vardır. Madem böyle bir şey var, bunların hepsi askeri ceza kanununa göre suçludur. Vazife ve görevi ileri derecede ihlal etme suçundan suçludur. Tek

suçlular komutanlardır. Ama nerede onlar? Ortada bile yoklar. Yargılanacak birisi varsa onlardır. Hem de büyük bir hızla yargılayacaksın. Yargının prosedürü ve yürütülmesi gereken yasal sorumluluklar yanlıştır."

Pamukoğlu ve beraberindekiler, Bozüyük‘te pazarı gezerek vatandaşları dinledi. Daha sonra Pamukoğlu Bilecik‘e doğru yola çıktı.

Kaynak: İHA