Çankırı‘da Kitap Fuarı Açıldı

Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan “Çankırı okuyor” kitap fuarı açıldı.

Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan “Çankırı okuyor” kitap fuarı açıldı. Çankırı Belediyesi tarafından “Çankırı Okuyor” adıyla Atatürk Anıtı yanındaki fuarın açılışına Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Diyarbakır’dan kitap fuarı için gelen, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Kankal başkanlığındaki 35 kişilik heyet de kitap okuma fuarına katıldı.

    Açılışta konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sözlerine ‘‘Çankırı Okusun‘‘ diyerek başladı. Okuma oranları ile ilgili istatistik bilgiler veren Dinç, ‘‘Çankırı halkımızın yüzde 70‘i hiç okumuyor, nüfusun yüzde 40‘ı kütüphaneyle hiç tanışmamış. Okumayan, sormayan, sorgulamayan nesiller yetiştirmek için ciddi çalışmalar yapıldı. Okumayan toplumlar kültürünü geleceğe taşıyamaz.‘‘ dedi.

    Belediye olarak Çankırı‘da öğrenci ve öğretmenler için hızlı ve etkin okuma kampanyası başlatmayı hedeflediklerini belirten Başkan Dinç, bu konuda gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Dinç, yaklaşık 80 bin kitabı belediye kültür yayınları olarak Çankırılılarla buluşturduklarını sözlerine ekledi.

    “Çankırı okuyor” kitap fuarının açılışında Recep Cihan Yeniköse isimli öğrencinin “Okumak” adlı şiiri açılışa katılanlardan büyük alkış aldı. Fuarın açılışını Vali Şemsettin Uzun, rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve belediye başkanı İrfan Dinç yaptı. Vali Uzun ve beraberindekiler kitap fuarına katılan yayın evlerinin stantlarını gezdiler.

    10 gün boyunca açık kalacak Kitap fuarında, fuara katılan yayınevleri tarafından imza günleri ve söyleşilere kadar birçok değişik etkinlik gerçekleştirilecek.