Atak Kolejinden Dil Açılımı

Mardin’de bulunan Özel Safiye- Beşir Atak Koleji öğrencilerinin düzenlediği okul gecesinde sahneye çıkan öğrenciler 5 ayrı dilde şarkı ve şiirler okuyarak, dünyaya önemli mesajlar verdi.

Mardin’de bulunan Özel Safiye- Beşir Atak Koleji öğrencilerinin düzenlediği okul gecesinde sahneye çıkan öğrenciler 5 ayrı dilde şarkı ve şiirler okuyarak, dünyaya önemli mesajlar verdi.

    Türk, Kürt, Arap ve Süryani’lerden oluşan Atak koleji öğrenci gurubu, Türkiye’de bir ilke imza attı. Yaşıtları sokaklarda güvenlik güçlerine taş atarken onlar okulda gördükleri eğitim sayesinde Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Arapça ve İngilizce şarkı ve şiir okuyor.

    Programda bir konuşma yapan Atak Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Boz, dünyanın dört bir yanında eğitim ve öğretimde her zaman insan unsuruna büyük önem verdiklerini söyledi. Atak Koleji‘nde farklı dillerden ve kültürlerden bir araya gelen öğrencilerin 5 ayrı dilde şarkı ve şiir okuması ile dünyaya önemli mesajlar verdiğini belirten Boz, “Bizler dünya coğrafyasının en bereketli ve değerli topraklarda yaşayan bireyleriz. Bu bereket sadece toprağın verimi değil, insanlarının kültürü, dini dili ırkı gelenek ve göreneklerini de kapsayan fevkalade engin bir bereket zenginliktir. Bizim okulumuz coğrafi olarak konumunun getirildiği bir avantaj ile bu zenginliği ayrıca yansıtmaktadır. Burada sahne alan öğrencilerimiz çoğunluğu kendi ana dilleri ile konuşuyor. Farklılığımız zenginliğimizdir. Bu zenginliği hep beraber korumalı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.” dedi.

    Öğrencilerin göstermiş olduğu performanstan çok duygulandığını belirten öğrenci velisi Mehmet Keleş ise okulda gül gibi bir ortam olduğunu ifade etti.

    Daha sonra Türk, Kürt, Arap ve Süryani öğrencilerden oluşan gurup, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve İngilizce şarkı ve şiirler okudu. Öğrenciler dinleyicilerden büyük alkış aldı.