Yunus Emre Kabri Başında Anıldı

Ünlü mutasavvıf ve şair Yunus Emre, Eskişehir‘in Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre beldesindeki kabri başında anıldı.

Tören, Yunus Emre‘nin kabri başında dua edilmesiyle başladı. Törende konuşan Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Yunus Emre‘nin yüzyıllar boyunca insanlığa ayırım gözetmeden sevgi mesajları verdiğini belirterek, ‘‘Yunus Emre, gönül insanı ve sevgi aşığıydı. Dinimiz, gönül kırmayı büyük günah sayar. Ona göre sevgi, var olmanın yegane sebebidir. Yunus Emre; eserleri, sanatı ve hayatıyla Azerbaycan‘dan Balkanlara, yüzyıllardan beri halkın dilinde olmuş, şöhret ve tesiri bugüne kadar ulaşmıştır. Yunus Emre,

700 yıldır gönlümüzün tercümanı, sevgi medeniyetimizin dilidir. Yunus Emre, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde bilim dili olarak kullanılan Arapçayı, edebiyat dili olarak kullanılan Farsçayı bir kenara bırakmış, Türkçeyi en güzel biçimde kullanmıştır. Yaşadığımız yüzyılda krizlerle başa çıkmaya çalışan, birbirini anlamayan, sevmeyen, ötekileştiren insanların, birbiriyle savaşan toplumların Yunus‘un sevgi çağrısına kulak vermeleri, ülkemizin ve insanlığın onun mesajlarını daha iyi anlaması gerekir" dedi.

Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili adayı Süheyl Batum, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Salih Koca ile Ülker Can, Ethem Kalın, Ayten Kızılsu, Mihallıççık Kaymakamı Zekeriya Göker, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, İl Jandarma Komutanı Albay Feyzullah Günal, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Yunus Emre Belediye Başkanı İsmail Hakkı Yavuz ile çok sayıda

vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Başkan İsmail Hakkı Yavuz, Vali Kılıçlar‘a üzerinde Yunus Emre kabartması olan bir tablo hediye etti. Konserin ardından, Bedirhan Gökçe Yunus Emre‘nin şiirlerini seslendirdi.

Kaynak: İHA