Ulaştırma Bakanı Habib Soluk:

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz‘ı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, ‘Kanal İstanbul Projesi‘ gerçekleştirildiği takdirde Türkiye‘nin kara yüzölçümünün 5 çarpı 5 kilometre büyüyeceğini belirterek, "Asırlara damgasını vuracak bir proje" dedi.

Sabah basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soluk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘Kanal İstanbul Projesi‘ hakkında basın mensuplarına bilgi vererek, "Marmara‘da dolgu olarak bir ada oluşacak. Burada 5 çarpı 5 kilometre ebatlarında bir adanın oluşacağını tahmin ediyoruz. Bu da Türkiye‘nin kara yüzölçümünü o kadar büyültecek anlamına geliyor. Karadeniz kıyısında kömür ocakları olarak işletilen çok hoyrat bir görüntünün olduğunu

görürsünüz. Oraların da eski haline getirilmesi ile ilgili dolgu malzemesi olarak kullanıp yeşil bir bitki örtüsüyle kaplanması üzerinde çalışmalarımız olacaktır. Asırlara damgasını vuracak bir proje" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener‘in seçim otobüsüne ceza kesilmesinin sorulması üzerine Bakan Soluk, "Özellikle Sayın Başbakan Yardımcımızın seçim otobüsüne yapılan o muameleyi biz inceletiyoruz. Bizim seçimlerde herkese eşit davranılması, her türlü hizmetin kolaylaştırılması, birinin gönderisini ya da ulaşım, iletişiminin diğer birine asla tercih edilmemesi, herkese eşit mesafede olunmasıyla ilgili 17 Mart tarihinde genelge hazırladık. Oradaki arkadaşımızın belki o

anlık başka araçlarda yaptığı denetimlerde bir zorlama olmuş olabilir. Ama biz konuyu araştırıyoruz. Bir kasıt söz konusu değildir. İptali söz konusu değildir ancak biz bu cezanın kesiliş şeklini inceletiyoruz. Gerçekten yasalara ve usulüne kesilmiş ise yapacak bir şeyimiz yoktur. Ama usulüne uygun değil de o arkadaşın o andaki bir bilgisizliği nedeniyle yapılmış bir işlem ise sadece Şener‘inki değil diğer illerde de birkaç olay var, hepsine aynı işlemi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Hızlı tren hakkında bilgi veren Bakan Soluk, Elmadağ‘daki problem nedeniyle zaman kaybetmemek için çalışmaların Ankara-Yerköy ve Yerköy-Sivas olarak iki etaba ayrıldığını söyledi. Soluk, "Daha önce ilan edilen 2 saat 50 dakika olan sürenin şu an 1 saat 50 dakikaya, 466 kilometre uzunluğun da 406 kilometreye düştüğünü ifade edebilirim. 2015 yılı içerisinde Ankara-Sivas‘ı dolayısıyla Sivas-İstanbul‘u birbirine bağlamış olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Programın ardından fuar alanında incelemeler yaparak bilgi alan Soluk, buradan Sivasspor Tesisleri‘ne geçerek Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile sohbet etti. İşhan TOKİ‘de yapımı devam eden Fen Lisesi‘ni de gezen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Paşabahçe yolunda da inceleme yaptı.

Kaynak: İHA