Özgür-Der‘den Yüksekova Saldırısına Tepki

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Serdar Bülent Yılmaz, Tunceli‘deki çatışmada ölü ele geçirilen PKK‘lıları protesto etmek için Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen gösterilere katılan kalabalığın saldırısına uğrayan Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna‘nın ölümünün sorumlusu olarak PKK terör örgütünü gösterdi..

Yüksekova‘da meydana gelen saldırılara tepki gösteren Avukat Serdar Bülent Yılmaz, bu saldırının derin ve çirkin bir tezgah olduğunu dile getirdi. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Tunceli‘nin Pülümür ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 7 PKK‘lıyı protesto eden bir grup Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde gösteri düzenleyerek, Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi‘ne saldırmıştır. Saldırı sonucu ateşli silahla ağır yaralanan Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcı Ubeydullah Durna,

tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti" dedi.

PKK sempatizanlarının daha önce de bölgede Mustazaf-Der ve ona yakınlığıyla bilinen Şura Der gibi dernekler ile Gülen cemaatine yakın olduğu bilinen kurumlara, dindarların sahip olduğu işyerlerine defalarca saldırdığını belirten Yılmaz, bu saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığını ve ayrıca bölgede görev yapan imamlara yönelik yapılan saldırılarda da iki imamın hayatını kaybettiğini söyledi.

"SAĞDUYU ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ"

Bugüne kadar bu tür olaylarda yaptıkları gibi yine sağduyu çağrılarını yinelediklerini belirten Yılmaz, yaşananların derin ve çirkin birer tezgah olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Bu tezgahı kuranlar, bölgede çeşitli kesimleri çatıştırmak, kaos çıkarmak ve PKK dışı kesimleri baskı altına almak istemektedirler. Bu saldırıların sorumlusu elbette birinci derecede PKK‘dır. Özgür-Der Diyarbakır Şubesi olarak yaşanan bu hadiselerin tekrar yaşanmaması için tüm toplumu duyarlı olmaya ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Bu çirkin tezgaha düşülmemesi için sağduyu çağrımızı yineliyoruz. Ubeydullah Durna‘nın katillerini şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA