Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

‘Çocuk Şenlikleri ve Festivali‘ kapsamında Latife Hanım ve Halide Edip Anaokulunun koordinatörlüğünde hazırlanan etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Adıyaman Biraralık İlköğretim Okulu önünde toplanan anaokulu öğrencileri kortej halinde Gölbaşı Caddesi-Atatürk Caddesi istikametinden Valilik önüne kadar yürüdü. Vali Ramazan Sodan ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköseve öğrenci velilerinin de katıldığı kortej renkli görüntüleri sahne oldu. Anaokulu öğrencileri şarkılar söyleyerek yürüdü. Valilik önünde son bulan kortejin ardından burada düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okumasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse yaparak, okul öncesi eğitimin çocukların sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağladığına vurgu yaptı.

Hasan Alaköse, "Olumlu kişilik temellerinin atıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek olmaktadır. Araştırmalar okul öncesi eğitim gören çocukların sosyal ve duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını göstermiştir.Sayamadığımız daha birçok yararlarından dolayı okul öncesi dönemi çocuğu,

annenin çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın anaokuluna başlatılmalıdır. Bizler çocuklarımızı seviyoruz, çocuklarımızı önemsiyoruz. Onları geleceğimizi yönlendirilecek ve şekillendirecek nesiller olarak görüyoruz" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise yaptığı konuşmada, ülkemizde okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmak amacıyla 2005 yılından itibaren her yıl, ‘Okul Öncesi Eğitim Şenliklerinin‘ yaptığını söyledi.

Adıyaman‘ın okul öncesi eğitim durumu hakkında bilgiler veren Vali Sodan, "Adıyaman‘da okul öncesi eğitim seviyesini yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Bunun için çalışmaların dur durak bilmeden devam etmektedir. Adıyaman‘daki okul öncesi eğitim seviyesi yüzde 61 civarındadır. Bizler çocuklarını okul öncesi eğitime göndermeyen binlerce öğrenci velisinin çocuklarını okul öncesi eğitime kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Adıyaman‘da 24 anaokulu bulunmakta ve bir kısmının inşaatı devam etmektedir. Ayrıca okullarımız

bünyesinde 389 Anasınıfında okul öncesi eğitimi verilmektedir. 2010-2011 eğitim öğretim döneminde toplam 9 bin 628 öğrencimiz okul öncesi eğitimine alınmış durumdadır" şeklinde açıklamada bulundu.

Konuşmalar sonrasında Latife Hanım Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Mantarlar‘ rond gösterileri, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin folklor gösterileri izleyenleri büyülerken, çocuklar müzik eşliğinde eğlendi.

Kaynak: İHA