Nevşehir Üniversitesi‘nde Bahar Şenliği

Nevşehir Üniversitesi Bahar Şenlikleri açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Markalaşmış bir üniversite olmak istiyoruz. Bu amaçla, öğrencisiyle, akademisyenleriyle, idari personeli ile durmadan, var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim önemli olan nicelik değil vatanımıza, milletimize nitelikli bireyler kazandırabilmek” dedi.

Nevşehir Üniversitesi‘nde Bahar Şenliği
Nevşehir Üniversitesi Bahar Şenlikleri, üniversite yerleşkesinde başladı. Şenliklerin açılışına Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Sühe Karaboran, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Acıgöl Kaymakamı Ahmet Yıldız, fakülte dekanları ve öğretim görevlileri, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak ve baharın gelişini kutlamak amacıyla her yıl düzenlenen bahar şenliklerinde bu yılda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. Konuşmasında öğrencilere seslenen Kılıç, "Üniversitemizin gücü sizlerden geliyor. Gözlerinizde hep ışıltı görmek istiyorum. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak tabi ki üç güne sığmaz ama ‘kısa bir mola‘ diyoruz. Bu şenliklerle sizi biraz dinlendirebilirsek ne mutlu bizlere. Başarı yorgunluğu affetmez. Önce çalışıp sonra dinleneceğiz. Çünkü başarı bir yolculuktur, varış noktası değil. Aydınlık geleceğe hep beraber hızlı ve emin adımlarla yürüyoruz. Üniversitemiz büyüyor. İyiye ve güzele doğru bir dönüşüm bu. Kendine özgü, farklı bir mimari yapısı ile Kapadokya‘nın eşsiz mimarisine uyum sağlayacak, onu adeta süsleyecek bir üniversite inşa ediyoruz. Nevşehir Üniversitesi kendinizi ayrıcalıklı hissedeceğiniz bir yüksek öğretim yuvası olacak. Markalaşmış bir üniversite olmak istiyoruz. Bu amaçla, öğrencisiyle, akademisyenleriyle, idari personeli ile durmadan, var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim önemli olan nicelik değil vatanımıza, milletimize nitelikli bireyler kazandırabilmek" dedi.

Daha sonra konuşan Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran ise, "Bizler geriye dönüp baktığımızda çok uzun bir tarihi geçmişe sahip olduğumuzu görüyoruz. Bunun bize yüklediği sorumluluklar var. Bu bir avantajdır diye düşünüyorum. Belki insanoğlunun hatırlayamayacağı kadar bir tarihi geçmişe sahip olmak avantajdır. Bu bizim gücümüzü gösterir. Geçmişe doğru yılları sardığımızda canlı organizmalar için güçsüzlük işareti olabilecek uzun yıllar, bütün milletler için daha köklü ve güçlü olma simgesidir. Bu da şunu gösterir; her birimiz birer imparatorluk torunu, fertleri olarak yaşadığımız coğrafya da ondan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış topraklarda yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Nevşehir Üniversitesi 3. Spor Şenliği‘nde dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Bahar Şenliği‘nde, daha sonra Acıgöl Kaymakamı Ahmeyt Yıldız‘ın fotoğraflatından oluşan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Bahar şenliklerinin ilk günü, öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalar ve konserler ile son buldu.

Kaynak: İHA