Milaslı Öğrenciler Yararına Kermes

Milas Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yağmur-Der), fakir öğrenciler yararına kermes düzenledi.

İlyas Mahallesi Müştak Bey Caddesi‘nde Müftülük binası yanında pazartesi günü açılan ve perşembe gününe kadar açık kalacak olan kermes yoğun ilgi gördü. Yağmur-Der Başkanı Saim Can, kermesin amacının hem derneği tanıtmak hem de fakir öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, "Değişik iş kollarından ev hanımı, öğretmen, hemşire ve öğrencilerden oluşan bayanlarımızın hazırladığı yiyecek ve giyecekleri satıp, gelirini daha sonra fakir öğrencilere yardım olarak ulaştıracağız. Bu

etkinliğimize Milas halkının göstermiş olduğu ilgiye teşekkür ediyoruz. Derneğimiz kurulalı çok kısa bir süre oldu. Bu süre içinde Milas‘ta ciddi programlar yaptık. Bunlardan bir tanesini de şu an burada sergilemekteyiz. Buradaki çalışma başta bayanların el emeğinin bir ürünüdür. İlerleyen günlerde dernek olarak çalışmalarımız daha farklı etkinliklerle sürecek" diye konuştu.

Önceki gün kermesi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy ve Milas Mal Müdürü Mehmet Çoban, Yağmur-Der‘in yapmış olduğu faaliyetlerle göz dolduran bir dernek olduğunu dile getirerek, "Burada da bayanlarımız el emeklerini sergilemişler. Hepsinin ellerine sağlık" dediler.

Kermeste hediyelik eşyalar, hazır giyim ve çeyizlik eşyalar ile ev yemekleri yer alıyor.

Kaynak: İHA