Levent Kırca’Nın Adı Bile Yetti

Aydın’ın Çine İlçesi’nde işadamı, siyasetçi ve müthiş mal varlığı ile tanınan CHP’nin Milletvekili adayı Osman Aydın, kendi ilçesinde seçim bürosu açtı.

Levent Kırca’Nın Adı Bile Yetti
Milletvekili adayı oluncaya kadar İbrahimkavağı Köyü’nde kurulacak rüzgar enerji santrali için yaklaşık 5 bin dönüm alanda alınan ruhsat nedeniyle çiftçilerin tepkisini alan CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, seçim bürosunun açılışında tarım ve çiftçilikten söz edip çiftçiler bol bol vaatler verdi. Gece gündüz, hayvancılığın ve ekmeklerinin yok olmaması için günlerce yalvaran çiftçilere, jandarma müdahale etmişti. Çiftçiler bugün Osman Aydın’ın konuşmasını adeta hayranlıkla dinlediler.

Sulama Birliği Başkanı iken çiftçilerin tarımda dönümüne 40 TL’den kullandığı suyu 176 TL’ye çıkaran CHP Aydın Milletvekili adayı Osman Aydın’ın vaatlerini inandırıcı bulmayanlar ise Osman Aydın’ın başkanlıktan ayrıldıktan sonra aynı fiyatın 88 TL’ye düştüğünü belirterek, çiftçinin her seçimde umutla doyurulmaya çalışıldığını iddia ettiler.

CHP Aydın İl ve Çine İlçe başkanlarının da katıldığı seçim bürosu açılışında konuşan CHP Aydın Milletvekili adayı Osman Aydın, daha önce üzdüğü çiftçilerden adeta özür diledi. Aydın konuşmasında “Bizim iktidarımız döneminde çiftçi mazotu hemen seçimin ertesi günü 1,5 liradan alacak, ürettiği ürün bir nebze de olsa değer kazanacak, süt çok ucuz olduğu için süt inekleri mezbahaya kesim için gitmeyecek, esnafın yüzü gülecek. Bunun için halkımızdan destek istiyoruz” dedi.

İbrahimkavağı Köyü’nde yaşananların ardından açıklamaları oldukça manidar bulunan Osman Aydın konuşmasında “Yeniden üreten ve ürettiği değer kazanan köylü, çiftçi ve hayvancı kesiminin oluşması için CHP iktidarı kaçınılmaz oldu” diyerek kendisinin çiftçinin sesi olacağını belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosu açıldı.

Kaynak: İHA