Kulaklarımla duydum

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer “Sena Kaleli'nin 'Atatürk'ün bekçisi olmayacağız' dediğini kendi kulaklarımla duydum.” dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek’in modere edip Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Dinamit’in dün akşam ki bölümüne telefonla katılan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli’nin CHP’lileri şok eden “Atatürk’ün bekçisi olmayacağız” sözlerinin doğru olduğunu söyledi.
Kulaklarımla duydum
KULAKLARIMLA DUYDUM
Abdullah Özer, Sena Kaleli’nin bu konuşmaları CHP Bursa İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu toplantısında sarf ettiğini ifade ederek “O toplantıda bende vardım. Sena Kaleli kürsüde “Atatürk’ün bekçisi değiliz” sözünü söyledi. Bu sözleri Bursa yerel basınında yer aldı. Sena Kaleli Bursa basınını suçlayarak, bu sözleri söylemediğini belirtti. Ama ben bu sözleri kendi kulaklarımla duydum. Kaleli, Bursa basınını yanlış yere suçladı.” diye konuştu.

ÖYMEN,CHP İÇİN KAYGILI
Yeni CHP söyleminin de masaya yatırıldığı programa telefonla bağlanan CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikasıyla, CHP’nin oy kaybedeceği endişesi taşıdığını söyledi. Öymen “CHP’ye o veren 9,5 milyon kişi CHP’ye parti ilkeleri, temel değerleri için oy veriyor. Başka bir partinin görüşlerini savunursak, bize oy veren seçmenler bu seçimde tekrar bize oy verir mi?” diyerek endişesini dile getirdi.

BAĞIŞ DİYETİ
Programa konuk olan Ergenekon sanığı Mahir Akar ise CHP hakkında ezber bozan bir iddia ortaya attı. Akar, parti kulislerinde Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Sinan Aygün’ün partide yüklü bağış yaptığı iddialarının olduğunu ifade ederek “Bulunduğum semtte ki seçim bürosunda Mehmet Haberal ve Sinan Aygün’ün CHP’ye 4 milyon TL yardım yaptığı iddia ediliyor. Elimde bir belgem yok ama eğer bu yalansa Kılıçdaroğlu açıklasın. Mehmet Haberal ve Sinan Aygün’ün aday yapılmalarının altında bu bağış yatıyor olabilir.” dedi.

CHP’NİN YAPTIĞI DEMOKRASİ UCUBESİDİR

Bir çok konunun ele alındığı Dinamit’te diğer bir konu ise Bağımsız milletvekili Hulki Cevizoğlu’nun CHP’nin şikayetiyle kaldırılan kitap reklamlarıydı. Programa telefonla katılan Cevizoğlu, CHP’nin şikayetiyle yeni çıkan kitabının billboarda reklamlarının kaldırıldığını söyledi. “Bu demokrasi ucubesidir” diyen Cevizoğlu “Ankara’da demokrasi ucubesi yaşandı. Türkiye’de ilk defa bir kitap reklamı CHP’nin seçim yasağını deldiği şeklinde ki şikayetiyle billboardlardan indirildi. Biz Ak Parti’yi eleştirirken, CHP’yi de eleştiriyorum diye neden bu yapılıyor?” diyerek CHP’ye tepki gösterdi.

SALDIRI PKK BAĞLANTILI
Programın başında Kastamonu’da Başbakanın konvoyuna yapılan hain saldırıyı değerlendiren Rasim Ozan Kütahyalı PKK ve Ergenekon’un seçim sürecini sabote etmek istediğini söyledi. Kütahyalı Ak Parti’nin yüzde 48-49 oyunun kesinleştiğine dikkat çekerek “Bu tablo değişmeyecek. PKK’nın düşmanlık yaptığı iki büyük güç var. Biri Ak Parti diğer ise Fethullah Gülen hareketidir.” dedi.

Kütahyalı , terör örgütü PKK'nın, ilköğretim öğrencilerinin korkutulması amacıyla Mardin 23 Nisan İlköğretim Okulu'na havai fişek saldırısı düzenlenmesini de “Alçaklık” olarak değerlendirdi.

PKK AK PARTİ’Yİ DÜŞMAN İLAN ETTİ
Başbakanın konvoyuna yapılan saldırıyı bir hafta önceden köşesinden kamuoyuna duyuran Taraf Yazarı Emre Uslu’da programa telefonla bağlanarak önemli tespitlerde bulundu. Uslu, KK’nın lider kadrosunda yer alan Cemil Bayık’ın geçtiğimiz yıl PKK’nın haber ajansına yaptığı “Bizim için en stratejik plan Ak Parti’nin bölgeden silinmesidir. Ak Parti’yi bölgeden silersek , devlet bizimle pazarlık yapmak zorunda kalacak.” şeklinde ki açıklamalarına dikkat çekerek “PKK şu anda Ak Parti’yi düşman ilan etti. Saldırıda bu temel stratejilerinin taktiklerinden biridir.” dedi.

BEYAZ GAZETE