İhlas Koleji Yılın Annesini Seçti

Geçirdiği trafik kazası sonucunda yatağa mahkûm kalan kimsesiz gence 3 yıldır gönüllü annelik yapan Gülsüm Kabadayı İhlas Koleji tarafından "Yılın Annesi" seçildi.

İhlas Koleji Yılın Annesini Seçti
Antalya‘da 2008 yılında geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu hastaneye kaldırılan fakat hiçbir yakınına ulaşılamayan gence hastanede sahip çıkan ve devamında da evinde bakımını üstlenen Kabadayı‘ya ödülü Türkiye Gazetesi Antalya Bölge Temsilcisi Yusuf Yalçın tarafından verildi.

Yatağa bağımlı olarak yaşayan gence 3 yıldır gönüllü annelik yapan Kabadayı, birçok zorlukla karşılaştığını belirterek adını Umut koyduğu genç için yetkililerden kendilerine yardımcı olmasını istedi. Birçok birimle konuştuğunu ancak cevap alamadığını söyleyen Kabadayı, " Umut daha kapsamlı bir tedaviye ihtiyaç duyuyor. Bizim imkânlarımız buna el vermiyor. Fizyoterapiye girmesini istiyorum. Yetkililer artık sesimi duysunlar."dedi. Oldukça duygusal dakikaların geçtiği ziyarette sözlerine devam eden

Kabadayı, "Benim için en güzel ödül, Umut‘un yakınlarına ulaşılmasıdır. Umut‘un annesine ulaşmasını istiyorum. İnşallah en kısa zamanda Umut‘un ve annesinin sesi duyulur" dedi.

İhlas Koleji tarafından hazırlanan plaketi Yılın Annesi seçilen Gülsüm Kabadayı‘ya veren Türkiye Gazetesi Antalya Bölge Temsilcisi Yusuf Yalçın ise Umut‘un, bebekten öte bir bakıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. "Hiç tanımadığı bir insana 3 yıldır emek veren Gülsüm hanım bu emeğiyle sadece yılın değil bir ömür boyu yılın annesi olması gerekir" diyen Yalçın, Gülsüm Hanım‘a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Antalya‘nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008 yılında geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi‘ne kaldırılan gence hastane personeli tarafından Umut adı verilmişti. Yoğun bakımdayken hiçbir yakını gelmeyen Umut‘a hastanede bir yakını nedeniyle bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmıştı. Polis tarafından Umut‘un kimliğine ve yakınlarına ulaşabilmek için yapılan çalışmalar ise sonuçsuz kaldı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu‘nun yardımlarıyla bir kimlik çıkartılan ve ismi

"Mustafa Öz" konulan Umut, halen konuşamıyor ve yürüyemiyor.

Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu tarafından "Anneler Günü" kutlaması yapıldı. Minik öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilerle başlayan programa Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Sinema Sanatçısı Aydan Şener, Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sabahattin Kazaz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul korosunun söylediği şarkılarla açılan programda katılımından dolayı Aydan Şener‘e bir porselen tabak hediye edilirken, İhlas Koleji edebiyat öğretmenlerinden Yusuf Dursun‘un anne temalı şiirlerini kendisi seslendirdi. Bu yıl İhlas Koleji tarafından "Yılın Annesi" seçilen Gülsüm Kabadayı‘yla ilgili olarak bir sinevizyonun da sunulduğu program, "Anneler Günü" için yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödüllerinin dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak: İHA