Farklı Düşünceler Peygamber Sevgisinde Birleşti

Aksaray Eğitimciler Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Aksaray Eğitimciler Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

    Aksaray Kültür Merkezi‘nde düzenlenen programa milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Eğitim Bir Sen Başkanı Mahmut Aslan, Türk Eğitim Sen Başkanı Ali Toprak, Eğitim Sen Başkan Yardımcısı Selçuk Borak ve vatandaşlar katıldı.

    Milletvekili Ali Rıza Alaboyun yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizler kökenini büyük Selçuklu İmparatorluğu‘ndan Anadolu Selçuklu‘ya, oradan Osmanlı‘ya, Osmanlı‘dan genç Cumhuriyet‘e kadar yer alan bir medeniyetin torunlarıyız. Belki Selçuklu ve Osmanlı zamanında kaybettiklerimizi son 10-12 yıl içinde yeniden elde etmenin çabası içerisindeyiz. Burada da en büyük katkı fedakâr, cefakar, ailelerini terk edip dünyanın dört bir yanına dağılan o öğretmenlerimizi görüyorum ben. Yurt dışına her gittiğimizde bir okul ziyaret ediyoruz. Emin olun adını sanını duymadığımız ülkelerde bile okullarımız birinci sırada. Bu bizim Türk medeniyetinin, İslam medeniyetinin, mensubiyetin hep oralara gitmesi yayılması demektir. Bu hareketin ve hareketin liderlerinin takdir edilmesi gerekir.”

    Programın sonunda Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Menderes Akdere kendilerini kırmayıp programa birbirinden güzel sunumlarıyla destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti. Gecede Güzel Sanatlar Lisesi örgencilerinden oluşan musiki grubunun seslendirdiği ilahiler katılımcılara güzel anlar yaşattı.