Çekül 20. Yaşını Milas‘ta Kutluyor

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), kuruluşunun 20. yılını "Birlikte 20 Yıl" kitabı ve etkinlikleriyle Milas‘ta da kutluyor.

ÇEKÜL Milas Temsilcisi Fatih Aban, vakfın 20.yaşının Milas‘ta kutlanacağını belirterek, "20 yıl önce farklı alanlarda uzmanlıklarıyla tanınan 25 duyarlı insan, doğal ve kültürel mirasımızın korunması ve korunarak geleceğe aktarılmasına yaşamını adamış Prof. Dr. Metin Sözen öncülüğünde Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı‘nı kurmuştur. ÇEKÜL, kuruluşundan itibaren ‘doğa ve kültürle varız‘ sloganıyla yaşama geçirdiği proje ve programlarla en küçük yerleşmeden ülke bütününe açılan bir

yaklaşımı benimsemiştir. Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentlerde koruma hareketini koruma seferberliğine dönüştürerek tarihi dokunun çağdaş kentle ilişkilendirilmesine, kentlere kültür öncelikli bir gelecek vizyonu kazandırılmasına öncülük etmiştir. Toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul‘da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu‘nun her karışına yaymıştır. ÇEKÜL, 20 yıldır ülke çapında oluşturduğu sivil örgütlenme ağındaki özverili temsilci ve gönüllülerinin

katkılarıyla büyümeye devam etmektedir. Bütün kesimlerin birlikteliğine dayanan bu hareketin daha da güçlenerek nice 20 yıllarda kalıcı değerler üretmesini dileriz. Kültürel ve doğal mirasın korunması ve yaşatılmasına verilen emeği paylaşmak ve yaygınlaştırmak için Milas‘ta da 20. yıl coşkusu yaşanacaktır" dedi.

Etkinlikler kapsamında 13 Mayıs 2011 Cuma günü saat 16.00‘da Milas Belediyesi Hacı Ali Ağa Konağı‘nda ana teması "Zeytin" olan bir etkinlik düzenlenecek.

Kaynak: İHA