Belediye Araçlarıyla Halka Su Dağıtılıyor

Adıyaman‘da şehir içme suyuna ham petrol karışmasının ardından 2. çevre yolunun üzerinde bulunan 7 mahallede belediye tarafından vatandaşlara belediye araçlarıyla su dağıtılıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü‘nün Türmüz Yolu üzerinde bulunan ‘Adıyaman-1‘ lokasyonu altında bulunan yerde Kırgöz İçme Suyu ishale hattına ham petrol sızmış ve vatandaşların musluklarından petrol kokan içme suyu akmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından petrol sızıntısının olduğu Kırgöz içme suyu ishale hattı kapatılarak 2. Çevre yolunun üzerindeki, Cumhuriyet, Malazgirt, Yenimahalle, Karapınar, Fatih, Kayalık ve Petrol mahalleleri ile Narlıkuyu‘ya su verilmemeye

başlanmıştı.

Su verilmeyen mahallelerde vatandaşların mağdur olmaması için belediye ekipleri sürekli su dağıtımı yapıyor. İtfaiye ve su İşlerine ait araçlarla mahalle sakinlerine su dağıtımı yapılıyor. Vatandaşlar ellerinde bidonlar ile su dağıtımı yapan araçlarda sıraya girerek su ihtiyaçlarını gideriyor.

Diğer taraftan Vali Ramazan Sodan ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, TOKİ civarında bulunan Kırgöz içme suyu bağlantı noktasında incelemelerde bulundu. Daha sonra Belediye Başkanı bin tonluk su deposuna geçerek buradaki durum hakkında ilgili birim yetkililerinden bilgi aldı.

Kaynak: İHA