Başbakan Erdoğan‘dan İstedikleri Okula Kavuşuyorlar

Geçtiğimiz hafta Muş‘a gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşerek beldelerine okul yapılmasını talep eden Suphiye Güneş‘in isteği yerine getiriliyor.

Sungu beldesi Kültür Mahallesi‘nde Başbakan‘ın bulunduğu konvoyun önüne çıkan Süphiye Güneş, Erdoğan tarafından otobüse alınmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a, "Biz adam gibi adam, sizin gibi Başbakan istiyoruz" diyerek mahallerine okul isteyen Güneş‘i dinleyen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Muş Valisi Ali Çınar‘a talimat vermişti. Verilen talimat üzerine Muş Valisi Ali Çınar Sungu Belde Belediyesi ile irtibata geçerek Kültür Mahallesi‘nde okul yapılması için arsa arayışına girdi.

Belediye tarafından uygun görülen arsanın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesinin ardından, 2011 yılı içerisinde mahalleye 16 derslikli bir okul yaptırılacağı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘ın kendisine verdiği sözü yerine getirdiğini belirterek çok mutlu olduğunu dile getiren Suphiye Güneş, "Geçen hafta Başbakan‘ımız Muş‘a gelmişti. Biz de yolda bekleyip kendisiyle görüştük. Başbakan‘ımıza 250 öğrencimizin olduğunu, bunların yarısının Altınova beldesinde okuduğunu, bir kısmının Şeker İlköğretim Okulu‘na gittiğini ve bir kısmının ise Sungu‘da okuduğunu iletmiştim. Hatta geçenlerde bir çocuğumuz karşıdan karşıya geçerken arabanın altında kalarak ölmüştü. Biz

vatandaşlar olarak yatağımızda rahat uyuyamıyoruz. Acaba yarın hangimizin çocuğu ölecek diye endişe duyuyoruz. Başbakanımıza bunları anlatınca bana, ‘Ne istiyoruz kızım?‘ dedi. Ben de kendisine, ‘Sizden ne ev istiyorum ne maaş ne de para. Ben sizden okul istiyorum‘ dedim. 250 öğrencimizin olduğunu ve durumu anlattım. Başbakan‘ımız öğrenci sayısının az olduğunu söyledi. Ben de eğer öğrenci sayımız az ise 50 hamile kadınımız var, 50 tane bebeğimiz var, 50 tane de ana sınıfında okuyan öğrencimiz var. Ben böyle

söyleyince Başbakan‘ımız gülerek yanındakilere hemen okul yapmaları için talimat verdi" ifadelerini kullandı.

2 ODALI EVİNİN MUTFAĞININ BİR BÖLÜMÜNÜ KİTAPLIĞA ÇEVİRDİ

Bitlis‘in Mutki ilçesine bağlı Özenli köyünden terör nedeniyle Muş‘a göç ettiklerini söyleyen Süphiye Güneş, Sungu beldesinin en başarılı öğrencilerinin kendi çocukları olduğunu ifade etti. Kendisinin hiç okula gitmediğini belirten Güneş, okumadığı için çektiği sıkıntıları çocuklarının çekmemesi için elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini, 2 odalı evinin mutfağının bir bölümünü kitaplığa çevirdiğini anlattı. Çocuklarının okuması için her şeye katlanacağını dile getiren Güneş, "Gerekirse dilenirim"

dedi.

Kız çocuklarının okutulması için anne-babalara seslenen Güneş, "Biz çektiğimiz eziyeti çocuklarımıza çektirmeyelim. Çocuklarımızı okutalım. Kız-erkek hiç fark etmez. Kız çocuklarının okuması ayıp değil, ayıp olan onları okutmamaktır. Ayıp olan kız çocuklarını küçük yaşta evlendirmektir" şeklinde konuştu.

BELEDİYE MECLİSİ KARARI BEKLENİYOR

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, okulla ilgili arsa tespiti yaptıklarını söyledi. Şu anda 4,5 dönümlük bir arsa bulduklarını ifade eden Çınar, bunun yetersiz geldiğini söyledi. Belirlenen arsanın hemen bitişiğinde Sungu Belediyesi‘ne ait arsa olduğunu vurgulayan Çınar, belediyeye yazı gönderdiklerini ve Belediye Meclisi kararını beklediklerini dile getirerek; "Bu karar alındıktan sonra Ankara‘ya göndereceğiz" dedi.

Bölgede sık sık su baskınlarının yaşandığını kaydeden Çınar, yeni yapılan okulun su baskınına maruz kalmayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu yıl inşaat çalışmalarına başlayacağız. Burada 16 derslikli bir okul yapacağız. Zaten bu bölgemiz gelişmeye müsait ve kısa sürede büyümesini bekliyoruz. Onun için buraya büyük bir okul yapacağız. Ayrıca bahar aylarında su baskınlarına maruz kalan Sungu İlköğretim Okulu‘nun da alternatifi konumuna gelecek."

Kaynak: İHA