Bakan Nihat Ergün Chp‘nin Seçim Bildirgesini Eleştirdi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İzmir ziyareti kapsamında muhalefetin seçim bildirgesini eleştirdi. Bakan Ergün Türkiye‘de yapılan hizmetleri, muhalefetin yapılacak hizmetler gibi seçim bildirgesine taşımasına; "Türkiye‘den kopuk bir siyasi parti ülkeye ne verebilir?" dedi.

Bakan Nihat Ergün Chp‘nin Seçim Bildirgesini Eleştirdi
İzmir‘in Bayraklı ilçesinde seçim bürosunun açılışına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, partisinin iktidarı döneminde 8,5 yılda birçok hizmet yapıldığını ve hizmet partisi olduklarını dile getirerek AK Parti‘nin 13 Haziran‘da üçüncü dönem iktidar görevi yürüteceğini ve herkesin hesaplarını doğru yapmasını istedi. Türkiye‘de artık enflasyon, yüksek faiz oranları diye bir kaygının olmadığını açıklayan Bakan Ergün, dünyanın değiştiğini ve Türkiye‘nin bu değişime ayak uydurduğunu söyledi.

Muhalefetin seçim bildirgesini eleştiren Bakan Ergün; "Biz hizmet partisiyiz. Muhalefet seçim bildirgesinde KOBİ‘lere yüksek faiz oranını kaldıracakmış. Kaldırdık haberi yok. Organize Sanayi Bölgeleri‘ne meslek liseleri kuracakmış. Kurduk haberi yok. Ankara‘dan Konya‘ya hızlı tren projesini hayata geçireceklermiş. Tren yakın zamanda seferlerine başlayacak, haberi yok. Türkiye‘den bu kadar kopuk bir siyasi parti, Türkiye‘ye ne verebilir ki?" dedi.

Hiçbir ilin siyasi partinin kalesi olmadığını belirten Bakan Ergün partilerin bölgeselleştiğine dikkat çekerek, AK Parti‘nin Türkiye‘nin partisi olduğunu ve İzmir‘de de güçlü bir teşkilata sahip olduklarını söyledi. Parti olarak İzmir‘de yüzde 35 oy aldıkları zamanı hatırlatan Bakan Ergün; "Ana muhalefet partisi Türkiye genelinde yüzde 25 oy alsa, Kılıçdaroğlu kendini başarılı sayacak. Biz İzmir‘de yüzde 35 oy almışız. Bizim İzmir‘de birinci parti olma potansiyelimiz var. Yeter ki hizmetlerimizi

anlatalım. Bu rüzgar eserken herkes yelkenini doğru tutsun" dedi.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, birlikte AK Parti Bayraklı seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA