'40 MHP yöneticisi, bir ülkücü etmiyor'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP Lideri Bahçeli'nin "40 haremi bir AKP eder" sözlerine karşılık, "40 MHP yöneticisi bir ülkücü etmiyor" dedi. Çelik, yeni CHP söylemini de eleştirerek, "Yenilik sadece öyle botoks yaptırarak, kozmetik ile olmaz. Şimdiki CHP öncesinden bile daha geri" diye konuştu.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası programı seçimin nabzını bu hafta Adana’dan gerçekleştirdiği özel yayın ile tuttu. Oy Pusulası'nın dün akşamki bölümüne konuk olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP'ye ve CHP'ye yüklendi.

MHP'nin yaptığı milliyetçiliğin, millet milliyetçiliği olmadığını savunan Çelik, "Bu ulusalcılık milletsiz milliyetçiliktir" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez" sözüne karşılık MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "40 haremi bir AKP eder" sözlerini eleştiren Çelik, "Sayın Bahçeli onu bıraksın şunu düşünsün 40 MHP yöneticisi bir ülkücü etmiyor" dedi. "İdeolojik olarak etmiyor, fikriyat olarak etmiyor, siyaset olarak etmiyor" diyen Çelik, "Tabiki özel hayatın gizliliği ile ilgili sorunlar gündeme getirilsin, diğer sorunlar gündeme getirilsin bununla ilgili yasal tedbirler alınsın. Hiç kimsenin özel hayatı üzerinden bir operasyon yapılmasına müsade edilmesin" ifadelerini kullandı.

"Ama bu konuları, bir zihniyet travmasını ört bast etmek için kullanmasın" diye konuşan Çelik, "Burada esas mesele şudur; bu zihniyetin ülkücülükle ne ilgisi var. MHP yöneticilerinin cevap vermesi gereken budur" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN SOSYAL ENTERNASYONALDE KALMAYA HAKKI YOK"

CHP'nin kendisine sosyal demokrat dediğini ifade eden Çelik, "Çağdaş sosyal demokrat partilerin toplumu daha çok demokratikleşme, daha çok özgürleştirme, şeffaf toplum düzenini, hukuk devletini daha çok tahkim etme gibi işlevleri vardır. CHP'nin üye olduğu sosyalist enternasyonale bakın bir de sosyalist enternasyonalin temel ilkelerine bakın. CHP'nin bir gün bile sosyal enternasyonalde kalmaya hakkı yok" diye konuştu.

"YENİLİK BOTOKS İLE KOZMETİK İLE OLMAZ"

"Biz eğer yeni bir CHP var diyeceksek bu yenilik sadece öyle botoks yaptırarak, kozmetik ile olmaz" diyen Çelik, "Vesayet kurumunda detoks yapması gerekir, o botoksla olmaz. Nedir o? Vesayet kurumuna mesafe koyacak. Vesayet rejimine karşı mücadele edecek, kayıtsız şartsız demokrasinin ve özgürlükler rejiminin yanında yer alacak. Burada da Türkiye'nin kendine özgü şartları diyerek, bir mazaret uydurup her seferinde otoriteryalizmin ve vesayet rejiminin yanına savrulmayacak. Evrensel değerlerle buluşan bir siyasallaşma öğretecek. Şimdi bunları yapmadığı zaman bu açıdan baktığınızda şimdiki CHP öncesinden bile daha geri" ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE