Atapark‘ta 10. Kedem Coşkuyla Açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerin eğitimine destek sağlamak amacıyla oluşturulan KEDEM‘lerin 10.‘su Atapark‘ta açıldı.

Keçiören Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerin eğitimine destek sağlamak amacıyla oluşturulan KEDEM‘ler 10 bine yakın öğrenciye hizmet veriyor. "Her mahalleye bir KEDEM" parolasıyla başlatılan projede sayıları her geçen gün artan KEDEM‘lere bir yenisi daha eklendi. Atapark Mahallesi‘nde hizmet veren KEDEM düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak‘ın yanı sıra AK Parti Ankara 2. bölge milletvekili adayları Nurdan Şanlı ve Nazlı Ergül de katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Ak, hizmete açılan 10 KEDEM‘den yaklaşık 10 bin öğrencinin yararlandığını belirterek, çok sayıda başvurunun yapıldığı merkezlerin sayısını artırmaya ve kapasitelerini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Atapark‘ın hızla gelişen ve güzelleşen bir yer olduğunu ifade eden Başkan Ak, hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti. KEDEM‘lerin öğrencilerin zayıf oldukları derslerine desteğin yanı sıra sosyal yönlerinin gelişmesine de katkı sağlayan merkezler olduğunun altını çizen

Başkan Ak, "KEDEM‘lerle çocuklarımızı sokaktan, sokağın kötü etkisinden koruyoruz ve onların boş zamanlarını çok daha verimli bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz" dedi.

Kadınların eğitimi üzerinde de duran Başkan Ak, başlattıkları yeni projeyle de çeşitli sebeplerle eğitimi yarım kalmış kadınların eğitimlerini tamamlamalarına destek için KADEM Projesini hayata geçirerek onlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını sözlerine ekledi.

Seçim çalışmaları dolayısıyla Keçiören‘de bulunan AK Parti 2. bölge milletvekili adayı Nurdan Şanlı da törende yaptığı konuşmada, AK Parti olarak eğitime büyük önem verdiklerini, bütçede en büyük payın milli eğitime ayrıldığını vurgulayarak, derslik sayılarının artırıldığını, ders kitaplarının ücretsiz dağıtıldığını, maddi imkanı yerinde olmayan ailelere de maddi destek sağlandığını anlattı. Keçiören Belediyesi‘nin eğitim hizmetlerine yaptığı desteği de takdirle karşıladıklarını belirten Şanlı, "Anneler

çocuklarının boş kaldığı zamanlarda nerede olduklarını düşünmeyecekler ve çocuklarımız boş zamanlarını buralarda çok verimli olarak değerlendirecekler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından KEDEM‘in açılışını gerçekleştiren Başkan Ak ve milletvekili adayları merkezi gezip çocuklarla sohbet ettiler.

Kaynak: İHA