Sapan taşıyla avlanan kuş acil servise uçtu

Manisa'da sapan taşıyla yaralandığı tahmin edilen yaralı bir bıldırcın kuşu, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin acil servisi önünde bulunarak, tedavi edildi.

Sapan taşıyla avlanan kuş acil servise uçtu
Hastanedeki poliklinik odasında gazetecilere açıklama yapan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Fahrettin Er, yaralı kuşu hastanenin temizlik görevlilerinden birinin bularak, kendisinden yardım istediğini, bu istek üzerine tıbbi müdahalede bulunduğu, kuşun da aradan geçen 3 gün içinde yaşama tutunduğunu belirtti.

Er, bulunduğunda kuşun boğazında derin bir yara olduğunu, yemek borusu ve damarlarının göründüğünü anlatarak, ”Boğazı paramparça olmuş durumdaydı. Büyük bir acı içinde ses çıkarıyordu. Yemek saati olmasına rağmen yemekten vazgeçerek, yaralı kuşu hemen benim polikliniğime götürdük. Gerekli alet ve edevatı alarak kuşun boynunu, yemek borusunu, hepsini diktim. Kuşun boyun kısmına 5 dikiş attım. Sonra antibiyotik, ağrı kesici ve mamadan oluşan bir tedavi uyguladık. Yara üzerine pansuman yaptım. Uçmasın diye de kanatlarını sardık. Kuşun ayağında da kırık olduğunu tespit ederek, atele aldık” diye konuştu.

Kuşu hastanede hayvansever kişiliği ile tanınan bir temizlik personeline vererek bakımını yapmasını rica ettiğini anlatan Er, kuşun iyileştiğini kaydetti.

Er, kuşun günlük pansumanını yaparak, sargılarını değiştirmeye devam ettiklerini anlatarak, ”Yaralı kuşumuzun bir hafta süreyle daha hastanemizdeki tedavisi benim kontrolümde sürecek” dedi.

Yaralı kuşu bulan hastanenin temizlik görevlisi Murat Şimşek de şöyle konuştu:

”Hastanenin acil kapısının girişinde yaralı bir kuş gördüm. Fahrettin beye götürdüm. Herkes bana ‘kafasını koparalım. Zaten can çekişiyor. Daha fazla eziyet çekmesin’ diye telkinde bulundu. Ama ben bu duruma izin vermedim. Fahrettin bey sağolsun gerekli müdahaleyi yaparak kuşu yaşama döndürdü. Bir canlının tekrar hayata tutunmasına vesile olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum.”

Yaralı kuşa 2 gün süreyle evinde bakan ve ilaçların veren hastanenin temizlik görevlisi Fatma Arı ise ondan ayrılmanın zor olacağını söyledi.
Kaynak: AA