Gürbüz Kaya'dan Sokrates'in savunması

Balyoz Planı davası sanıklarından Tümgeneral Gürbüz Kaya, “Umarım suçsuzluğumuz Sokrates'inki gibi geç anlaşılmaz'' dedi.

Gürbüz Kaya'dan Sokrates'in savunması
İSTANBUL - İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Balyoz Planı davası duruşmasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından açığa alınan Tümgeneral Gürbüz Kaya savunma yaptı.

Kaya 2 bin 450 yıl önce Sokrates'in savunmasına başlarken kullandığı ''Ey Atinalılar. Beni suçlayanlar öyle ifadeler kullandılar, öyle suçlamalar yönelttiler ki ben bile kendimi tanıyamadım. Ancak anlattıklarının hepsi yalan'' sözlerini okuyarak, ''Bugün ben de 'iddianamede benimle ilgili suçlamaların hepsi yalan' diye gönül rahatlığıyla ifade ederek, savunmama başlıyorum'' dedi.

Kaya, 11, 16 ve 17 No'lu CD'lerin Balyoz Planı ve eklerinin sahte olduğunun ortaya konulduğunu ileri sürerek, ''Hazırladığım iddia edilen ne görevlendirme ne fişleme ne de diğerlerinin listelerinin hazırlandığı, yayınlandığı ve tebliğ edildiği gibi konularda bir bilgim yoktur. Bana hiç kimse böyle bir görevi ve listeyi tebliğ etmedi. Ben de kabul ettiğimi ifade etmedim. Kimseyi hiçbir konuda listelemedim. Emrimdeki kişilere görev verdiğim konusunda ortada hiçbir hukuki durum yok'' diyerek kendini savundu.