Silifke‘de Üzüm Hasadı Başladı

Mersin‘in Silifke ilçesinde örtü altında üretimi yapılan üzümün hasadı başladı. Hasadı yapılan üzüm kilosu 10 TL‘den alıcı buldu.

Silifke‘de Üzüm Hasadı Başladı
Turfanda meyveciliğin merkezi olan Atayurt Hali‘nde incelemelerde bulunan Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, üzüm hasadı hakkında bilgiler aldı. İlçe Tarım Müdürü Gün, yapılan ilk hasattan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde toplam 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimi yapıldığını ve bu alandan yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadı gerçekleştirileceğini kaydetti. Üzüm üretiminin Uzuncaburç beldesi ile Göksu

Vadisi köyleri olan Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Evkafçiftliği, Gündüzler ve Kepez köylerinde yoğun şekilde yapıldığını ifade eden Gün, normal hasat sezonunun Haziran ayı sonunda başlayacağını ancak örtü altında daha erken çıktığı için üreticilere de önemli bir gelir getirdiğini belirtti. Gün, "Örtü altında ilçe genelinde 251 dönüm arazide üzüm üretimi yapılıyor. Açıkta yetiştirilen üzümlere oranla örtü altında erken çıkmasının yanında daha fazla da ürün alınıyor. Yani açık alanda bir dönümden ortalama

400 kilo ürün hasat edilirken, örtü altında ise bu rakam 3 tona kadar çıkıyor. İlk hasadını yaptığımız Yalova incisi üzüm de üreticimize iyi bir gelir getirecektir" dedi.

Çiftçilerin daha bilinçli üretim yapmaya başladıklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Can ise, "İlçemiz genelinde yaklaşık 260 dönüm arazide örtü altı üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Turfanda meyvecilikte lider ilçe olan Silifke ve beldeleri, ürettiği bu ürünleri İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana gibi metropol şehirlere göndermektedirler. Kilosu şu an kalitesine göre 10 TL‘yi bulan üzüm, üreticisine önemli bir gelir kapısı olmuştur" diye konuştu.

Kaynak: İHA