Türk mutfağı'nın özel tatlarını Kore'ye taşıdı

Arkadaşlarının 'Koreli Lale' dediği Yeon Kyoung Lee, İSMEK'in yemek kurslarına katılarak Türk yemeklerini yapmayı öğrendi. Lee, şimdi de bu tatları sitesinde Korelilerle paylaşıyor

Türk mutfağı'nın özel tatlarını Kore'ye taşıdı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) bu yıl bir milyonuncu öğrencisini eğitecek. İSMEK'in bugüne kadar eğitim verdiği yüz binlerce öğrenciden biri de, 10 yıldır İstanbul'da yaşayan Güney Koreli Yeon Kyoung Lee. Arkadaşlarının 'Koreli Lale' dediği Lee, kurduğu internet sitesinde Türk yemeklerinin tariflerini Korece anlatıyor. Baklava, içli köfte ve hamsi pilavını çok iyi yapan Lee, kesin dönüş yaptıktan sonra ülkesinde bir Türk lokantası açacak.

MANTIYI DA ÖĞRENECEK

Bilgisayar mühendisi eşinin işi dolayısıyla 10 yıldır İstanbul'da yaşayan 34 yaşındaki ev hanımı Yeon Kyoung Lee, beş ay önce İSMEK kurslarıyla tanıştı. Oklavasıyla incecik açtığı hamurla kimi zaman cevizli baklava, kimi zaman ise Osmanlı Mutfağı'nın en zor yemeklerinden olan hünkarbeğendiyi yapan Lee, kursta öğrendiği yemek tariflerini de kurduğu internet sitesi aracılığı ile Koreli hemşehrileriyle paylaştı. Korece 'Afiyet olsun' adlı sitede Lee, içli köfte, hamsi pilavı, baklava, hünkarbeğendi gibi Türk Mutfağı'nın en güzel örneklerinin nasıl yapıldığını fotoğraflarla anlattı. Kursa başlamadan önce Türk Mutfağı'nın yemeklerini hiç yapmadığını belirten Lee, "Oklavayla hamur açmayı da burada öğrendim. Önümüzdeki ay mantı yapmayı öğreneceğim" dedi.

TÜRK MUTFAĞI'NIN ELÇİSİ

Eşi ve çocuklarının da evde yaptığı Türk yemeklerini çok beğendiğini belirten Lee, "Eşim, kurstan sonra yaptığım yemekleri daha çok beğenmeye başladı. Geçen gün kursta öğrendiğim lazanyayı yaptım. 'Artık şişman olacağız' diye espri yaptı" şeklinde konuştu. En çok hünkarbeğendi yaparken zorlandığını söyleyen Lee, kesin dönüş yaptıktan sonra Güney Kore'de bir Türk lokantası açmaya kararlı... Lee, "İnternet sitemde yemeklerinizi anlatıyorum. Sitemi takip eden Koreliler verdiğim tarifleri deniyor. Kendimi Türk Mutfağı'nın elçisi olarak görüyorum" diye konuştu.