Her seçim öncesi aynı oyun

Ünlülerin yer aldığı korsan afişler yine Ankaranın dört bir yerine asıldı.

Her seçim öncesi aynı oyun
12 Eylül referandumunda kullanılan ve ünlülerin yer aldığı korsan afişler bu kez 12 Haziran genel seçimleri öncesi yine Ankara’nın birçok noktasına asıldı. Afişlerde ünlü isimlere “Bir oyum var o da Erdoğan’a” mesajı verildi.

Milletvekili seçimleri öncesinde yine Ankara’da büyükşehir belediyesi tarafından Kentvizyon’a kiralanan panolara korsan afişlerin asılması dikkat çekti. Afişlerde Demet Akalın, Hande Yener, Bengü, Ebru Gündeş, Gülben Ergen, Sibel Can, Leman Sam, Kenan Doğulu, Murat Dalkılıç, Tarkan, Serdar Ortaç, Sezen Aksu, Seda Sayan, Hülya Avşar ve Ajda Pekkan’ın fotoğrafları altında “1 oyumuz var. O da R. Tayyip Erdoğan’a” yazısı yer aldı. Korsan referandum afişlerindeki “Sabancı Düşünce Kuruluşu” imzası yerine bu kez “Koç Düşünce Kuruluşu” ifadesi kullanıldı. Kentvizyon yetkilileri afişlerin korsan olduğunu açıkladı.

12 Eylül 2010’da anayasa referandumu öncesinde Ankara’da yine korsan afiş olayı yaşanmıştı. Üzerinde tanınmış isimlerin fotoğraflarının bulunduğu “Evet” afişleri büyük caddelerde boy göstermişti. Altında “Sabancı Düşünce Kuruluşu” ifadesi bulunan afişlere sahip çıkan olmamıştı. Sabancı Holding, “Afişlerin Sabancı Topluluğu ile bağlantısı yok” açıklamasını yapmış, Ankara Anakent Belediyesi tarafından Ströer-Kentvizyon’a kiralanan billboardlarla ilgili Melih Gökçek ise “Kentvizyon’a sorun” demişti. Kentvizyon afişlerin korsan olduğunu bildirmiş sanatçılar ise bilgileri olmadığını açıklamıştı.