Gediz Müftülüğünden Konferans

Kütahya‘nın Gediz ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları çerçevesinde iki konferans düzenlendi.

Gediz Müftülüğünce Belediye Kültür Merkezi Salonunda akşam düzenlenen konferanstan önce Eskigediz Serdar Camii İmam-Hatibi Yakup Çelik tarafından Kuran okundu.

Daha sonra Araştırmacı Yazar ve Tarihçi Mustafa Turan‘ın verdiği konferansta, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed‘in Kutlu Doğumuyla ilgili Mekke ve Medine üzerindeki ulvi değişiklikler ve güzellikler anlatıldı.

Araştırmacı Yazar ve Tarihçi Mustafa Turan, Osmanlı İmparatorluğu‘nun bu kutsal topraklara yaptıkları hizmetleri de anlattığı konferansında, Hazreti Muhammed‘in doğumundan Peygamber oluşuna ve daha sonra İslamiyet‘in dünyaya yayılışına kadar cereyan eden olayları bütün yönleriyle dinleyicilerin bilgisine sundu.

Aynı salonda ikinci akşam saat 21.00‘de VEFA Özel Eğitim, H. Rençber ve Beyza Yurtları, Gökkuşağı İlköğretim ve Mutlu Eğitim Dershanesi temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Hafızlar tarafından Kuran okunması ve Vefa Eğitim Kurumları konuşmasından sonra programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Eğitimci Murat Erkol tarafından Hazreti Muhammed‘in izinde olmanın ve onun izinde kutsal toprakların önem ve özellikleri ve bu duygular içersinde yaşamanın gerekleri davetlilere ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Kaynak: İHA